Ds. Wilma Hartogsveld is de nieuwe predikant voor PG De Wijngaard. Foto: PR
Ds. Wilma Hartogsveld is de nieuwe predikant voor PG De Wijngaard. Foto: PR

Nieuwe predikant voor PG De Wijngaard

Religie Borculo

BORCULO - Na het vertrek van ds. Henriëtte Bouwman en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van ds. Co Janssen heeft de Protestantse Gemeente De Wijngaard een beroepingscommissie ingesteld die voortvarend aan de slag is gegaan met het zoeken naar een geschikte nieuwe predikant.

In de kerkenraadsvergadering van 12 februari heeft de beroepingscommissie aan de kerkenraad een unanieme voordracht gedaan: Ds. Wilma Hartogsveld, predikant van de Protestantse Gemeente De 4-plek (Lent, Nijmegen Noord. Oosterhout en Ressen-Doornik) en ook verbonden als stadspredikant aan de Stevenskerk.

Ds. Wilma Hartogsveld is sinds 2000 predikant en begon in Haaksbergen – Buurse. Vervolgens is ze verbonden geweest aan de gemeente in Schaarsbergen en daarna de 4-Plek.

Tijdens een speciale gemeenteavond op 12 maart is de procedure uitgelegd en is de kandidaat voorgesteld. Ook was er gelegenheid om met haar persoonlijk kennis te maken. Vervolgens was er een stemming waarin ds. Wilma Hartogsveld met overgrote meerderheid van stemmen werd verkozen. Op 22 maart is zij vervolgens officieel beroepen en heeft ze dit beroep aangenomen. Eén en ander vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Heijkamp in Ruurlo.

Zondag 14 juli vindt ’s middags de intrededienst plaats van ds. Wilma Hartogsveld, in de Joriskerk in Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant