Tom te Veluwe werd man van de wedstrijd. Foto: Cor Hinkamp
Tom te Veluwe werd man van de wedstrijd. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkamp

AZSV: Domper met een feestelijk randje

Sport Aalten

AALTEN - We schrijven 21 april 2018 als AZSV met een totaal onverdiende 1-2 overwinning met drie punten uit Huizen vertrekt. Waarschijnlijk waren ze dat in Huizen niet vergeten, want de rollen waren afgelopen zaterdag volledig omgedraaid toen sv Huizen aan de haal ging met een 0-3 overwinning en evenzoveel punten.

En dat hadden de Rood-Witten helemaal aan zich zelf te danken. Natuurlijk gold als excuus dat de in vorm verkerende Rik van der Eerden vanwege een enkel blessure de wedstrijd van af de zijlijn moest toekijken maar dat neemt niet weg dat ze in de val liepen van het plan dat de vol adrenaline zittende trainer Arnold Klein van Huizen had bedacht.
Dan blijkt maar weer dat AZSV moeite heeft met een tegenstander die zich terug trekt en vanuit verdedigende stelling probeert met uitvallen de winst te pakken. Als je dan ook nog een kwikzilverachtige horzel als Frank van den Bosch binnen je gelederen hebt dan heb je het helemaal getroffen. Het 19-jarige loopwonder was een constante plaag voor de minst gepasseerde verdediging van de 4e Divisie B.
Het begin was nog zo hoopvol. Net als vorige week tegen HZVV werden de mooiste aanvallen op de mat gelegd. Maar steeds weer stranden de aanvallen in het overvolle strafschopgebied van en met Groen-Geelhemden. Als dan ook nog de wet van Murphy zijn intrede doet dan is het wachten op een onverdiend doelpunt van de tegenstander. Na een spectaculaire redding van Guus Vaags was het ruim vijf minuten later Theo Visser van Huizen die Niek te Veluwe onreglementair aan de kant zette. Alles wat AZSV was wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter maar de goed leidende scheidsrechter dacht er anders over en liet Visser van afstand de 0-1 aantekenen.
Nog leek er niks overboord en bleven de mannen van Dave de Jong volop de aanval zoeken. Maar langzaam werd duidelijk dat Rik van der Eerden node gemist werd. Meteen na de rust werd stormram Thijmen te Kolste ingebracht maar vergaten de Roodhemden toen om te blijven voetballen. Steeds vaker werd met een lange bal Thijmen te Kolste gezocht. De voetballers uit het Gooi stelden zich hierop goed in en wisten makkelijk het gevaar in te dammen. De tweede helft waren alle spelers, met uitzondering van keeper Guus Vaags, op de helft van Huizen te vinden. Sporadisch kwamen de Huizenaren van hun eigen helft. Maar die paar keer dat ze er vanaf kwamen waren ze dodelijk effectief. In de 86e minuut was het weer de Theo Visser van Huizen die de 0-2 op het scorebord bracht en om nog meer zout in de wonde te strooien was het wervelwind Frank van den Bosch die zorgde voor een totaal onverdiende maar zeer welkome overwinning van Huizen.
Inmiddels was duidelijk geworden dat zowel Vrouwen1 als ook Heren 2 met een periodetitel aan de haal waren gegaan. De kater van de onnodige nederlaag van Heren1 werd dankzij Vrouwen1 en Heren2 snel weggespoeld.

Opstelling: Guus Vaags, Yordi Orriëns, Tom te Veluwe, Ferran Momberg, Freek Mulder (80 Jonathan Goosen), Bram Rensing ( 69 Michael Vaags), Niek te Veluwe, Max Rensink (46 Thijmen te Kolste), Siep Rompelaar (69 Nick van Breugel), Joost Rasing (73 Sebastian Navis), Chris Verheul.