Donna Meekes en Shania Vaartjes. Foto: PR Penta Winterswijk

Donna Meekes en Shania Vaartjes. Foto: PR Penta Winterswijk

PR Penta Winterswijk

Donna met goud naar huis

Sport

WINTERSWIJK - Op zaterdag 19 november turnden Shania Vaartjes in de categorie junior supplement D en Donna Meekes in de categorie jeugd supplement D hun eerste plaatsingswedstrijd in de SportQube in Nijmegen. Shania mocht in de eerste wedstrijd aftrappen. Zij turnde vandaag voor het eerst een succesvolle overslag hele draai op sprong en een pirouette geheven been op balk. Helaas moest Shania ook twee vallen incasseren. Ondanks dat wist zij haar hoofd koel te houden en eindige haar meerkamp op vloer met een prachtige oefening. Op dat toestel werd zij dan ook tweede. In de einduitslag werd Shania vandaag alsnog knap achtste. 

Donna turnde een hele goede vierkamp. Met het tweede cijfer van de wedstrijd voor haar tsukahara gehurkt op sprong en prachtige vloeroefening met voor het eerst haar arabier schroef gestrekt mocht Donna op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Met de aanmoedigingen van turnvriendin Shania ging Donna vol trots met haar gouden plak terug naar Winterswijk. 

Ook junioren D kwamen in The Qube in actie. Lot Beskers is vandaag op een 23e plek gekomen, Neve Smit stond als elfde in de einduitslag en Mette Esselink verraste alles en iedereen door op een prachtige eerste plaats te komen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant