Dash1 in eigen huis nog steeds ongeslagen. Foto: PR

Dash-dames nog steeds ongeslagen in Vorden

Sport Vorden

VORDEN - De dames van Dash houden het goed vol. Ook na de wedstrijd van afgelopen zaterdag zijn ze nog steeds ongeslagen in eigen huis. Dynamo dames 2 uit Apeldoorn kreeg niet meer dan één set zodat de Vordense volleybalsters weer vier punten rijker waren.

Ook al werd er nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen: vorige week zat er al een duidelijke stijgende lijn in het spel van de Vordenaren buiten het achtkastelendorp. Mede daarom keken de dames extra uit naar zaterdag 19 november, omdat ze weer in de eigen hal mochten strijden.
Dynamo Apeldoorn dames 2 was een tegenstander die nog bekend was van vorig seizoen. Maar daar bleek nogal wat veranderd, zodat er geen voorspelling te geven was. In de eerste set was dan ook de opdracht om gewoon te starten vanuit de basisopdrachten. De meiden bleken nog even warm te moeten draaien want het spel was twijfelachtig. De servicedruk van Dynamo was er meteen vanaf het eerste punt, waardoor Dash gedurende de eerste helft van de set tegen een achterstand aankeek. In de loop van de set kregen de Vordense volleybalsters steeds meer grip in de servicepass en wist zij zelf de servicedruk op te voeren. Daarom werd het eerste bedrijf alsnog met overmacht gewonnen, 25-16.
In de tweede set waren de energie en vechtlust van de eerste ver te zoeken. Dynamo kwam zelfs met 3-13 voor. Maar ook nu wist Dash weer grip op de tegenstander te krijgen en kwam gelijk op 18-18 en zelfs voor met 19-18. Toen was de koek even op: meerdere individuele fouten op rij zorgden ervoor dat de set alsnog verloren ging met 20-25.

Dip
Gelukkig hadden de Vordenaren zich wel weer in de wedstrijd geknokt en in zowel de derde als de vierde set werd er met een goede servicepass en servicedruk een voorsprong opgebouwd. In de derde set maakte Dash het zelf nog even spannend, de welbekende dip. Dynamo wist tot 23-23 terug te komen, maar dit keer lukte het wel om op het juiste moment de juiste dingen te doen. De tegenstander produceerde een fout serve, waarop Lot een ace afdrukte. In set 4 kwamen de Vordenaren eigenlijk niet meer in gevaar. Beide passer lopers van 1.68 meter slaagden er zelfs nog in een killblock neer te zetten.
Het publiek heeft kunnen genieten van een mooie en gelijk opgaande wedstrijd met aan beide kanten vechtlust. En nog mooier, de vier punten bleven weer in Vorden.
Maar nu wordt het ook tijd voor succes in de uitwedstrijden. Wellicht al in de komende wedstrijd, in Apeldoorn tegen Alterno dames 2.