Hans Wullink en Arie Maalderink bij het vernieuwde 'Gemaal Beck' van IJsvereniging Vorden. Foto: Jan Hendriksen

Hans Wullink en Arie Maalderink bij het vernieuwde 'Gemaal Beck' van IJsvereniging Vorden. Foto: Jan Hendriksen

IJsvereniging Vorden gaat niet over één nacht ijs

Sport Vorden

Zaterdag 3 december voorverkoop van leden- en gezinskaarten

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het begint bij het bestuur van IJsvereniging Vorden weer flink te kriebelen. Zeker nu deze week de magische datum van 1 december op de kalender prijkt. Want dan begint het tijdvak dat het zomaar zou kunnen gaan vriezen. Daarom waren er op de laatste novemberzaterdag traditioneel heel wat bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging op de been. Op de zogenaamde klus- en checkdag troffen zij de voorbereidingen voor een nieuw schaatsseizoen aan Het Hoge. 

Zo is het land van de ijsbaan nabij de Baakse Beek, dat eigendom is van Natuurmonumenten, in de beste conditie gebracht en heeft men in de afgelopen periode de taluds rondom de baan verlaagd om de ijsvloer nog verder te optimaliseren. “Als deze taluds bij sneeuwval te veel verzadigen kunnen ze inklinken. En met de verlaging voorkomen we dat grotendeels. Tevens zijn de taluds door Natuurmonumenten ingezaaid met een bloemrijk zaaimengsel zodat de biodiversiteit wordt verhoogd”, zegt voorzitter Arie Maalderink van IJsvereniging Vorden terwijl hij in de sfeervolle kantine ‘t Alexhuus een dampend kopje koffie inschenkt.

Grote vraag
Of er een nieuw schaatsseizoen komt? Dat is natuurlijk de grote vraag. Niemand weet of Koning Winter de komende maanden nadrukkelijk op de deur klopt. “Laten we het hopen. Want een groot aantal mensen, jong en oud, geniet dan weer volop van de schaatspret. En het levert steevast nostalgische plaatjes op met de Hackfortermolen op de achtergrond”, aldus bestuurslid Hans Wullink, die als pr-man van de vereniging de facebookpagina van IJsbaan Vorden actualiseert.
In de voorbereiding naar een nieuw winterseizoen is het ‘Gemaal Beck’, vernoemd naar oud-bestuurslid Gerard Beck, in de afgelopen periode voorzien van nieuwe beplating. “De oude planken van het gemaal waren echt aan vervanging toe. En dat is een mooi voorbeeld wat wij als vereniging doen en belangrijker nog, kunnen doen met het geld wat wij binnenkrijgen vanuit onder meer de leden- en gezinskaarten van onze ijsbaan”, vertelt Arie Maalderink.

Voorrecht
Maalderink laat verder weten dat IJsvereniging Vorden een gezonde financiële vereniging is. “Mede door de grote mate van zelfwerkzaamheid maar ook door de vele sponsors en sympathisanten die onze vereniging steunen. Zo hebben we dit jaar een prachtig bedrag mogen ontvangen van de Rabobank Clubsupportactie (722,26 euro) en loopt momenteel nog de statiegeldactie van Coop van der Voort Vorden waaraan we deelnemen.”
Door die gezonde financiële situatie heeft IJsvereniging Vorden afgezien van een eventuele donatie van de Veilingcommissie van Kringloopwinkel De Werf begin volgend jaar. Arie Maalderink: “Andere verenigingen en stichtingen kunnen naar onze mening een donatie momenteel beter gebruiken dan wij.” Ook heeft IJsvereniging Vorden volgens Hans Wullink het geluk om over voldoende bestuursleden en vrijwilligers te beschikken. Zo is er een vaste groep van drie ‘vutters’ steevast op de maandagmorgen actief voor allerlei ‘klusjes’ rond de baan en heeft men vorig jaar met Chris Broekman, Ties Garritsen en Bas Wullink de gemiddelde leeftijd van de bestuursleden flink naar beneden gehaald.

Voorverkoop
Op zaterdag 3 december begint in de kantine van de vereniging van 10.00 tot 15.00 uur de voorverkoop van de leden- en gezinsledenkaarten voor het komende seizoen. Hierbij is alleen contante betaling mogelijk. Een ledenkaart kost in de voorverkoop 13 euro (normale prijs 20 euro). Een gezinsledenkaart ongeacht het aantal gezinsleden kost 25 euro (alleen in de voorverkoop verkrijgbaar). Wie vorig jaar online een (gezins)ledenkaart heeft gekocht en goedkeuring voor automatische incasso heeft gegeven ontvangt in de komende weken automatisch de (gezins)ledenkaart in de brievenbus. Online duurt voorverkoop tot en met 31 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant