Wesley Aaldering gaat uitdaging in de woestijn van Saoedi Arabië aan. Foto: Tim Buitenhuis

Wesley Aaldering gaat uitdaging in de woestijn van Saoedi Arabië aan. Foto: Tim Buitenhuis

Motorrijder Wesley Aaldering beste Nederlander Dakar 2023

Sport Velswijk Zelhem

ZELHEM/VELSWIJK/SAOEDI ARABIË – Motorrijder Wesley Aaldering (29) heeft dit jaar de Dakar Rally, gehouden in Saoedi Arabië verreden. Voor de eerste keer als privérijder, finishte hij op de 41ste plaats, maar wel als beste Nederlander. Een toppresentatie. In Velswijk zijn ze wel trots op hun dorpsgenoot.

Wesley Aaldering deed al eerder mee in de Dakar Rally, maar als monteur. Dit jaar debuteerde hij tijdens de Dakar Rally als solorijder en werd 41ste. Een prima debuut met de Husqvarna van HT Rally Raid Husqvarna Racing. Zijn werkgever Altop in Beek heeft Wesley enorm geholpen met haar netwerk voor het vinden van sponsoring.

“De laatste proef hebben ze het ons niet zo makkelijk gemaakt”, laat hij in een interview met een reporter van Rallymaniacs weten. Hij vertelt over de super gladde, modderige paden. Mirjam Pol, die muurvast zat in de modder, heeft hij geholpen. “Heeft wel tijd gekost, maar blij dat ze eruit was.”
Dakar Rally 2023 staat voor meer dan 9000 kilometers in vijftien dagen, waarbij 138 motoren aan de start stonden en waarvan er 81 finishten. De eerste week was door de vooral lange dagen zwaarder dan de tweede week, maar hij kijkt met een tevreden gevoel terug. “Ik ben er, finish gehaald. Top!”


Facebook.com Wesley Aaldering

Instagram wesley_aaldering

Wesley Aaldering gaat uitdaging in de woestijn van Saoedi Arabië aan. Foto: Marcel Vermeij
Motorrijder Wesley Aaldering is beste Nederlander van Dakar 2023. Foto: PR
Wesley Aaldering gaat uitdaging in de woestijn van Saoedi Arabië aan. Foto: Tim Buitenhuis
Motorrijder Wesley Aaldering tijdens de Dakar Rally 2023. Foto: Marcel Vermeij