Raimond Smit en Dianne Heezen op Sportpark Zuid. Foto: Karin Stronks
Raimond Smit en Dianne Heezen op Sportpark Zuid. Foto: Karin Stronks

Hockey op Sportpark Zuid in Aalten?

Sport Aalten

AALTEN – Sportpark Zuid biedt plaats aan veel verschillende sporten. Het idee speelt sinds de oplevering van het multifunctionele sportcomplex om ook een plek te bieden aan hockey. Het plan is een paar jaar op de plank blijven liggen maar nu doen Raimond Smit en Dianne Heezen een poging om een hockeyclub in Aalten in het leven te roepen. Zij roepen belangstellenden op om te reageren. 

Door Karin Stronks 

We zitten in de kantine van Sportpark Zuid en kijken uit over het multifunctionele sportcomplex. Leerlingen Sport en Bewegen van Schaersvoorde hebben hybride les op één van de sportvelden. 

Draagvlak
Raimond Smit schenkt koffie en vertelt: “In 2018, bij de opening van Sportpark Zuid, bleek dat er draagvlak was voor hockey, dat hebben we onderzocht. Om allerlei redenen kwam het toen niet van de grond. Druk met andere dingen, nog veel te regelen. Nu achten we de tijd rijp om te proberen om de sport hockey aan te bieden op onze sportaccommodatie.”

Populaire sport
Hockey is een populaire sport, Nederlandse heren- en damesteams acteren op hoog niveau, op wereldniveau. Dianne: “In Deventer bijvoorbeeld zijn twee hockeyclubs actief. In onze regio zijn verenigingen in Ulft, Doetinchem en Winterswijk. Met name hockeyvereniging HCOIJ uit Ulft is in korte tijd erg gegroeid, tien jaar geleden ontstaan, nu al 250 leden. In 2015 kreeg deze club de beschikking over een echt hockeyveld.”

Hockey in de regio
De Winterswijkse hockeyclub telt zo’n 300 spelende leden. Met name bij vrouwen en meisjes is de sport erg populair. Raimond Smit: “We weten dat er mensen uit Aalten lid zijn bij WMHC Avanti, de hockeyvereniging uit Winterswijk. Ze gaan vaak met auto’s vanuit Aalten naar training. Als we naar Bredevoort, Dinxperlo, de buurtschappen en Aalten kijken lijkt het ons mogelijk om met een hockeyclub op Sportpark Zuid te kunnen starten.”

Laagdrempelig
De faciliteiten zijn aanwezig, er zijn kleedkamers, er kunnen snel velden worden geregeld, voor een drankje is de kantine geschikt er is ruimte voor besprekingen. Dianne: “De nieuwe vereniging hoeft dus niet zelf een accommodatie op te zetten. Sportpark Zuid biedt dit allemaal! Zo is het dus vrij laagdrempelig om hier in te stromen.” Raimond:” Sportpark Zuid is aangelegd om veel sporten aan te bieden voor een grote groep mensen. Diversiteit vinden wij erg belangrijk. Hockey zou een mooie aanvulling zijn.”

Spelers en kader
Dianne en Raimond roepen mensen die graag hockey willen spelen in Aalten op om te reageren. Raimond: “Niet alleen spelers maar uiteraard zijn we ook op zoek naar kader. Trainers, begeleiders. Mensen die affiniteit met hockey hebben kunnen reageren. Meisjes, jongens, mannen en vrouwen, leeftijd maakt niet uit. Hockey is een breedtesport, voor iedereen geschikt, voor alle niveaus!”

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar hockey@sportparkzuid-aalten.nl Bellen kan ook naar Raimond Smit: 06-34827717.

Raimond Smit en Dianne Heezen met hockeystick op Sportpark Zuid. Foto: Karin Stronks