Hindernis langs de A-strang in Gendringen. Foto: Ciska Trouw

Hindernis langs de A-strang in Gendringen. Foto: Ciska Trouw

Ciska Trouw

Bax survivalrun Gendringen wordt weer een feestje

Sport

Bax survivalrun Gendringen wordt weer een feestje

GENDRINGEN - Misschien heeft men ze al wel zien staan. Mooie houten stellages met touwen langs de weg vanaf Atletico 73 in Gendringen tot aan de rotonde bij de Marmelhorst. Dit jaar kan eindelijk na twee jaar van afwezigheid de BAX survivalrun Gendringen weer plaatsvinden. 

Vrijwilligers zijn al vanaf kerst in weer en wind aan het werk om op 4 en 5 februari weer een mooi survivalrun feest te houden. Dit jaar staan zo’n 1300 bikkels aan de start. Op 4 februari worden zoals gebruikelijk de korte afstanden gelopen door jeugd en volwassenen. De route voert via manege Diekshuus langs het mooie natuurgebied door Engbergen richting Voorst. Daarna gaan de deelnemers aan de andere kant van de weg weer terug richting de atletiekbaan. Onderweg moeten ze lastige hindernissen bedwingen, maar daar hebben ze hard voor getraind. Ook zijn de weersomstandigheden van invloed op hoe zwaar de run wordt. Blubber, kou, wind en regen. Het mooiste zou zijn als er nog lekker wat water valt en op de dagen vooraf en tijdens de wedstrijd een zonnetje. 

Op zondag worden de langere afstanden gelopen. Enkele deelnemers doen zelfs een deel van de route twee keer. Ze lopen, klimmen en slingeren tot aan de Marmelhorst en lopen langs de keizersbeek en A-strang weer terug. Op de website is een fietsroute en meer informatie te vinden. De inschrijving is reeds gesloten. De run is onderdeel van de competitie van de survivalrunbond en er is ook dit jaar weer een speciale klasse voor politie atleten. 

Dit mooie evenement kan niet doorgaan zonder onze trouwe sponsoren en vrijwilligers. Wil jij ons helpen? We kunnen nog wel een aantal juryleden gebruiken. Mail naar ssgvrijwilligers@gmail.com of kijk op onze website 


survivalgendringen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant