Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld met een net op maximaal 85 centimeter hoogte. Foto: Jan Hendriksen

Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld met een net op maximaal 85 centimeter hoogte. Foto: Jan Hendriksen

Dynamictennis is ook op gevorderde leeftijd goed vol te houden

Sport Ruurlo

Liefhebbers van in Ruurlo relatief nog onbekende sport spelen in Rikkenhage

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Ze zijn allen in witte shirts gekleed: de negen dynamictennissers die op deze tweede woensdagmiddag in maart in sporthal ‘t Rikkenhage hun favoriete sport beoefenen. Normaliter zijn ze wekelijks op woensdag met zijn twaalven. “We zijn een klein gezellig sportclubje. We kunnen dan ook nog wel enkele nieuwe leden gebruiken”, zeggen Jan Oonk en Jan Hissink die soepel en fanatiek met hun racket de foam tennisbal over het net slaan.

Dynamictennis wordt al een jaar of twaalf beoefend in Ruurlo. Velen kennen de sport echter niet. Het kan in duo’s of viertallen gespeeld worden. “Het leuke van deze sport is dat het heel snel gaat en er veel technische vaardigheden in zitten. De naam zegt het al, het is een dynamische sport. Heb je een keer dynamictennis gespeeld dan ben je verkocht, zo heb ik ervaren”, zegt Jan Oonk.
“Omdat zowel de bal als het racket heel licht zijn is het voor jong en oud te doen. Iedereen is welkom om een potje mee te spelen en te ervaren hoe leuk de sport is”, vult Jan Hissink aan. Volgens Jan Hissink is de sport gemakkelijk aan te leren en is het attractief voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. “En we spelen met en door elkaar. En op gevorderde leeftijd is het nog goed vol te houden. Door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering. Enkele van onze actieve leden hebben een nieuwe heup of knie!”

Aantrekkelijk
Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82 tot 85 centimeter. Het spel wordt gespeeld met de oude regels van tafeltennis, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt. Er wordt een speciaal ontwikkeld racket gebruikt met het extreem lage gewicht van ongeveer 170 gram. De lichtgewicht foambal weegt slechts vijftien gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid snel, behendig en met veel effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht. Een team van Dynamic Tennis Ruurlo neemt deel aan een regionale competitie.

Gratis meespelen
In Ruurlo wordt er elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in sporthal ’t Rikkenhage dynamictennis gespeeld. Iedereen die komt kijken of meespelen zal meteen merken hoe leuk het is. Er zijn ballen en rackets beschikbaar en men mag driemaal gratis meespelen alvorens te beslissen om lid van de vereniging te worden. De contributie bedraagt tien euro in de maand.

Informatie
Voor meer informatie: Jan Oonk, tel 06 21825896 of e-mail: jan_g_oonk@hotmail.com.