Kyra en Femke behaalden een tweede plaats en daarmee een plek voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR

Kyra en Femke behaalden een tweede plaats en daarmee een plek voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR

Acrogym RGV Ruurlo plaatst zich voor het Oost Nederlandse Kampioenschap

Sport Ruurlo

RUURLO - Op zaterdag 11 maart vond het Gelders Kampioenschap Acrogym plaats in Ede. Twee teams van RGV Ruurlo hebben zich weten te plaatsen voor het Oost Nederlandse Kampioenschap.

Jill & Laura, Damespaar E-Junior, mochten het spits afbijten voor RGV. De dames lieten een mooie oefening zien. Helaas maakten ze een klein foutje, die grote gevolgen had in hun eindscore. Ze zijn op een 11de plek geëindigd. Het E-junioren trio bestaande uit Eva, Wenke & Tess was hierna aan de beurt. De oefening verliep goed, maar de concurrentie was erg groot. De dames hebben een zesde plek behaald.

In de middag was het de beurt aan de damesparen E-senioren en damesgroep D-junior. Lotte & Sophie, damespaar E-senior, hadden hard gewerkt aan de oefening. Dit was ook goed te zien. Ze eindigden als tiende. In dezelfde categorie mochten ook Kyra & Femke hun oefening laten zien. Ze straalden op de vloer en lieten een erg mooie oefening zien. De werd dan ook beloond met een tweede plaats en een plek voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 1 april in Ede. Daarna was het de beurt aan Marit, Alysia en Anne, damesgroep D-junior. Tijdens het inturnen liep een van de turnsters een blessure op. De dames hebben alsnog hun oefening met aangepaste elementen laten zien. Ze zijn op een vijfde plek geëindigd.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Anne & Noya (damespaar D-senior) en Yulia, Britt & Alien (damesgroep D+-junior). Anne & Noya lieten strakke elementen zien en een mooie dans. Zij werden zevende. Voor hen is nog even afwachten of ze een plek op het ONK hebben behaald. Dit is afhankelijk wat hun tegenstanders komend weekend laten zien. Yulia, Britt & Alien mochten hun tempo- en balans-oefening laten zien aan de jury. De dames lieten twee fantastische oefeningen zien. Dit werd dan ook beloond met twee hoge scores. Ze hebben een eerste plek in de wacht gesleept en ze zijn door naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 15 april in Hellendoorn.

Op 1 april in Ede mogen Kyra & Femke strijden voor een plek voor het ‘Halve NK’. Twee weken later in Hellendoorn op 15 april is het de beurt aan Yulia, Britt & Alien en Tara, Isolde & Larissa (die zich al eerder hebben weten te plaatsen) om een plek te bemachtigen voor het halve NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant