Roza Weenk van Vorden VR1 in een stevig duel om de bal tegen Broekland VR1. Foto: Johan Bolink

v.v. Vorden: Dames 1 verovert koppositie

Sport Vorden

Vorden 1 zakt een cruciale plek op de ranglijst

VORDEN - Zondag 12 maart veroverde Dames 1 in haar klasse de koppositie door met 4-0 te winnen van de directe concurrent Broekland VR1. Het elftal van de trainers Erik Oldenhave en Mickey Steenbreker hebben door deze overwinning nu na tien wedstrijden, en dus precies halverwege de competitie, de minste verliespunten en staan met 25 uit 10 bovenaan in de 4e klas.

De heren moesten 2,5 uur later dan de vrouwen aan de bak op deze gure zondag in maart en zij verloren de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper BWO met 1-2 door een tegentreffer in de allerlaatste minuut. Vorden 1 had zeker een punt verdiend, maar moest daarentegen een zure nederlaag incasseren en ziet zichzelf een plaats zakken op de ranglijst van de achtste naar de negende plaats. In de 2e klas I doen in totaal veertien ploegen mee, dus staan er nog steeds vijf ploegen onder de geel-zwarten, maar door de versterkte degradatieregeling is dit seizoen de achtste plaats de ‘eerst veilige plek’ want de ploegen op de nummers 11, 10 en 9 strijden om degradatie via de nacompetitie.

Het eerste elftal van Vorden begon sterk in de wedstrijd tegen BWO uit Hengelo (O) en toonde direct de drive en fanatisme dat sowieso bij iedere thuiswedstrijd aanwezig is en waarmee inmiddels reeds zes overwinningen zijn behaald en twee keer een gelijk spel. Het verschil met een uitwedstrijd is wel erg groot, want naast de nederlaag tegen hekkensluiter SDC’12 werd vorige week tegen laagvlieger Schalkhaar ook een slechte prestatie neer gezet en is het verschil enorm groot met de gemiddelde thuiswedstrijd. Toch kwam BWO op een 0-1 voorsprong maar middels een penalty, benut door Luuk Smit, was de ruststand toch weer een gelijke stand, namelijk 1-1.

In de tweede helft bleef het lange tijd gelijk op gaan, waarbij het wederom weer opviel dat er weinig krachtsverschil zit tussen de ploegen in deze 2e klas. Waar bijvoorbeeld deze zondag mede koploper Bon. Boys gelijk speelde tegen de nummer 12 AZC, was dus Vorden 1 ook gelijkwaardig aan de andere koploper BWO uit Hengelo Overijssel. In de allerlaatste minuut waren het toch nog de blauw-witten die de volle drie punten mee naar huis namen en de geel-zwarten met een flinke kater achter lieten. BWO kwam door deze overwinning gelijk aan kop te staan met Bon. Boys uit Haaksbergen en Vorden 1 zakte dus 1 plek naar de negende plaats doordat Schalkhaar met een 0-1 overwinning op Lemelerveld drie punten pakte en zodoende Vorden inhaalde op de ranglijst.

Komende zondag speelt Vorden 1 in Enschede een uitwedstrijd tegen Suryoye Mediterrane en spelen weer een thuiswedstrijd op zondag 26 maart tegen Eilermark. Het damesteam van Vorden heeft komende zondag een vrije speeldag en speelt op 26 maart weer thuis tegen de nummer vier van de ranglijst WWNA VR1.