Tornax  (oranje) kreeg de punten zeker niet cadeau tegen Gemini. Foto: PR

Tornax  (oranje) kreeg de punten zeker niet cadeau tegen Gemini. Foto: PR

Tornax wint verrassend in Borculo

Sport Borculo Ruurlo

RUURLO – De mannen van volleybalvereniging Tornax speelden zaterdag 11 maart in Borculo tegen Gemini. Een wedstrijd waarin Tornax de punten zeker niet cadeau zouden krijgen. Gemini staat namelijk gedeeld tweede in de promotieklasse.

De eerste set begonnen de mannen uit Ruurlo zeer sterk. Al snel wist Tornax een slag te slaan. Deze set was misschien wel de beste set die de Ruurloërs dit seizoen hebben gespeeld. Verdedigend stond het heel degelijk, zowel qua blokkering als in de passing. Doordat Tornax er verdedigend goed uitkwam, kon er aanvallend veel druk in het spel gelegd worden. Met overmacht werd de eerste set gewonnen: 8-25.
Tornax begon goed aan de tweede set, echter kregen ze het vanaf de tien punten moeilijker. Gemini kwam beter in het spel. Door onnauwkeurigheid in de passing en blokkering kwamen de gasten er minder aan te pas. Verdiend werd er verloren met 25-18.
In de derde set wist Tornax het beeld weer te kantelen. De mannen speelden degelijk en wisten bij vlagen het niveau van de eerste set te halen: 21-25. De vierde set had veel weg van de tweede set; het was de thuisploeg die stevig aan de touwtjes trok: 25-18.
Tornax was gemotiveerd om sporthal ‘t Timpke met winst te verlaten. De vijfde set had dan ook veel weg van de eerste set; Tornax wist al snel een gat te slaan. Uiteindelijk werd de vijfde set met 9-15 gewonnen en daarmee deze gemeentelijke derby. Daarmee wordt de zesde plek in de promotieklasse verstevigd.
Zaterdag 18 maart speelt Tornax thuis om 16.00 uur in sporthal ‘t Rikkenhage tegen BVC’73. De ploeg uit Barchem strijdt bovenin om het kampioenschap. Kerkemeijer Gemini speelt op 25 maart de volgende wedstrijd, opnieuw thuis. In ‘t Timpke is dan VIOS Eefde 2 de tegenstander.