Meisjes Kerkemeijer Gemini A1 bereikte de bekerfinale ten koste van het Hellendoornse SVH VC A1. Foto: Marcel ter Bals

Marcel ter Bals

Gemini-Meisjes overtuigend naar bekerfinale

Sport Borculo

BORCULO - Meisjes Kerkemeijer Gemini A1 verpulverde in de halve finale van de beker het Hellendoornse SVH VC A1 met 3-0. Door de zege plaatsten de Borculose volleybaltalenten zich voor de finale, volgende maand in Enschede. Dan is het in de topklasse acterende meisjesteam, Dynamo Apeldoorn A1, de tegenstander.

Afgelopen donderdagavond was het druk in sporthal ’t Timpke. Vele supporters van Meisjes Kerkemeijer Gemini A1 en SVH VC A1 uit Hellendoorn vulden de tribunes om hun favorieten aan te moedigen in de halve finale van de beker in de Regio Oost. Ontzettend leuk voor de teams om voor zoveel publiek te mogen volleyballen. De Gemini-meisjes gingen geweldig van start. De tegenstander werd goed onder druk gezet met hun sterke service en harde aanval. De eerste set was met 25-11 dan ook snel binnen. De tweede set gaf in het begin een ander beeld. De meisjes kwamen met 1-5 achter en toen moest er een time-out aan te pas komen om het weer om te draaien. Dat lukte heel goed. Het niveau ging omhoog en op de helft van de set was er al weer een kleine voorsprong , die steeds verder werd uitgebreid tot setwinst met 25-18.
De derde set was een kopie van de eerste. Ook nu werd de tegenstander de gehele tijd met heel goed spel overspeeld en kwamen ze er niet echt meer aan te pas. Prachtige aanvals- en verdedigingsacties van de meisjes kregen applaus van het publiek. Met 25-11 werd de wedstrijd afgesloten.

3-0, de finale was bereikt en het overwinningsdansje kon beginnen. Een prachtige prestatie van de Borculose meisjes. Voor de tweede keer in het bestaan van de vereniging speelt een meisjesteam nu de bekerfinale. In het seizoen 2008-2009 wist het toenmalige team de regiobeker te winnen. Zou dat nu weer kunnen? Dat is een heel grote uitdaging, want in de finale treffen ze Dynamo Apeldoorn A1, de huidige koploper in de topklasse. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 april in de Pathmoshal in Enschede.