AD'69 volop in de verdediging. Foto: RvdL

RvdL

Jeroen Scholten van AD’69 legt KSV op het hakblok: 1-4

Sport Aalten

AALTEN - Na de aftrap was het AD’69 welke het aanvallende initiatief nam en drukte KSV al snel in de verdediging echter moest het tot de 23e minuut duren voordat de hatelijke 0-0 werd omgezet in een 0-1 voorsprong voor AD’69. Een vrije trap werd door Robin Raben tegen ieders verwachting direct op doel geschoten . Vlak voor de keeper kreeg de bal met een stuit op de grond een verandering van koers mee en werd daarmee onbereikbaar voor de keeper.

De 0-1 zou ook de ruststand zijn en dus kon men een offensief van KSV verwachten. Deze kwam niet eerder dan nadat een KSV-speler met tweemaal geel richting de kleedkamers moest vertrekken. Met 10 man lukte het KSV opeens wel maar had daar wel een verdedigend falen van AD’69 nodig om na een cornerball in de 63e minuut te scoren en dus een 1-1.
Op een of andere manier gaf het spelen met 10 man KSV vleugels want het werd gevaarlijker voor het doel van Robin Vonhof zonder dat dat verder tot scoren leidde. Aan de andere zijde van het veld werd er wel gescoord en vooral Jeroen Scholten was de grote man bij de Aaltenaren. In de 68e minuut scoorde Scholten de 1-2 toen een lange bal van Robin Raben bij Dylan Bauhuis belandde. Bauhuis zag de vrijstaande Scholten op de zestien staan en laatstgenoemde nam de bal vol op de volley richting het doel, de keeper en verdediging kansloos latend.
Met een 1-2 zag de wereld weer wat rooskleuriger uit maar meer is altijd beter. Twee minuten later kwam debutant Scott Rademaker in positie om een niet te missen bal op 5 meter afstand in het net te rammen. Deze kans zou hoog over gaan maar later in de wedstrijd zou Rademaker een tweede identieke kans krijgen. Luttele minuten later was het volop actie aan de andere zijde van het veld en was Robin Raben de reddende engel toen hij een bal op de doellijn via de lat onschadelijk maakte. In de 74e minuut werd Bram Bulsink ingebracht, eigenlijk ook geblesseerd maar de 1-2 voorsprong moest behouden blijven en daarom werd er meer verdediging ingebracht ten koste van aanvaller Fabian Weijers. Nog geen minuut na de wissel kreeg Scott Rademaker zijn tweede kans, ook deze werd richting Lichtenvoorde geschoten.
Ondanks het inbrengen van meer verdedigers kreeg AD’69 de betere kansen en in de 85e minuut werd Dylan Bauhuis in de zestien achterover getrokken en de toegekende penalty werd genadeloos wederom door Scholten in het net gewerkt. 1-3 vlak voor het einde was een geruststellende tussenstand maar AD’69 benutte zelfs in de allerlaatste minuut een kans toen een doorgebroken Scholten de trilogie vervolmaakte. Met een 1-4 einduitslag daalde AD’69 weer van de Bult af naar Aalten met de volle winst in de pocket.