Tornax  (oranje) liet met vlagen goed spel zien tegen BVC'73. Foto: Chiel Bastiaansen

Tornax  (oranje) liet met vlagen goed spel zien tegen BVC'73. Foto: Chiel Bastiaansen

Tornax pakt bonuspunt tegen BVC’73

Sport Ruurlo

RUURLO – Voor de mannen van volleybalvereniging Tornax stond zaterdag in sporthal ‘t Rikkenhage de lastige wedstrijd tegen BVC,73 2 uit Barchem op het programma. Door enorme veerkracht te tonen in de derde set pakten de Ruurloërs nog wel een bonuspuntje, maar zij moesten wel duidelijk de meerdere erkennen in de gasten in de overige sets. Geen schande want BVC’73 2 is een sterke tegenstander die meedraait bovenin om het kampioenschap. De setstanden waren 19-25, 12-25, 26-24 en 13-25.

Tornax begon redelijk aan de wedstrijd en kwam met vlagen goed mee met BVC’73. Echter was het niet goed genoeg omdat er soms te slordig werd gespeeld zodat de eerste set met 19-25 verloren ging. In de tweede set speelde Tornax helemaal niet goed. Zowel passend als blokkerend stond het totaal niet: 12-25. In de derde set begon Tornax voortvarend. De mannen waren veel alerter en hadden het zowel verdedigend als aanvallend goed staan. Richting het einde van de set trok BVC’73 een gat en kwam op setpoint bij een stand van 20-24. Tornax toonde echter veel veerkracht en scoorde zes punten op rij met een aantal goede serves, blokkeringen en aanvallen. Hierdoor wonnen de mannen knap de derde set met 26-24. De vierde set had veel weg van de tweede set. Tornax kwam er niet meer aan te pas: 13-25.
Zaterdag speelt Tornax om 18.00 uur in Warnsveld tegen WSV.