Dash D1 na de volle winst tegen hekkensluiter Alterno D2. Foto: PR

Dash D1 na de volle winst tegen hekkensluiter Alterno D2. Foto: PR

Volle buit voor dames van Dash

Sport Vorden

Volle buit voor dames van Dash

VORDEN - De dames van Dash hebben in hun voorlaatste thuiswedstrijd hun tegenstander geen schijn van kans gegeven. Ook al kwam hekkensluiter Alterno Dames 2 op bezoek, de Vordense ploeg speelde na een wat stroef begin fel en geconcentreerd. Dat leverde de maximale winst op: 4-0. 

Zaterdag 18 maart was het weer ‘Super Saturday’ voor volleybalvereniging Dash: alle teams speelde een thuiswedstrijd. Alterno, de tegenstander van het eerste damesteam van Dash is officieel al gedegradeerd en begon vrijuit spelend aan de wedstrijd. Dash toonde in dat stadium nog weinig overtuiging. Met een matige servedruk en veilig spel was het tot de welbekende ‘big points’ nog erg spannend. Gelukkig gaven de Vordense dames net op tijd gas en werd de eerste set met 25-22 binnengesleept.
Felheid en eigen taken uitvoeren, dat was het doel voor de rest van de wedstrijd. Set twee begon daadwerkelijk zo. Met een scherpe start waarbij de servedruk werd opgevoerd kon Dash al snel een gat slaan. De meiden werkten hard voor elkaar en voor ze het wisten was de set afgelopen met op het scorebord 25-11.
Set 3 was een stabiele set van de Vordenaren. Er werd constant gespeeld en met een aantal mooie drie-meteraanvallen werd een voorsprong gecreëerd. Na een dubieus punt (in, uit of toch touche?) dat de kant van Dash opviel barstte de strijd echt los. Felheid kwam naar boven en gelukkig werkte dit in het voordeel van de Vordense volleybalsters. Ook deze set werd redelijk gemakkelijk binnengesleept met 25-18.
Tijd voor de laatste set en de kers op de taart. Tijdens het vorige duel hadden de dames van Dash één set laten liggen, maar dat waren ze deze keer zeker niet van plan. Er werd gevarieerd en met meer tempo gespeeld en dat resulteerde in aantal mooie punten over het midden. Met een aantal goede serviceseries, van onder meer Amke Pasman, vloog de set voorbij (25-11). De 4-0 winst, de tweede vijfpunter in eigen huis dit seizoen, zorgde tevens voor een plekje stijging op de ranglijst.
Op zaterdag 1 april is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, met aansluitend een feestje.