Doelpunt.

Pixabay

Bredevoort wint van Lochuizen

Sport Bredevoort

BREDEVOORT - Op een zonnige zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen Lochuizen op het programma. Bredevoort en Lochuizen staan op de ranglijst dicht bij elkaar, een spannende wedstrijd werd verwacht.

De eerste helft was Bredevoort een stuk gretiger en scherper dan Lochuizen. Nagenoeg alle duels op het middenveld werden gewonnen en Lochuizen kon amper onder de druk vandaan komen. Bredevoort creëerde enkele kansen maar was vaak te onnauwkeurig voor het doel. Na ongeveer een half uur spelen probeerde de keeper van Lochuizen de bal weg te werken met een verre trap. Hij raakte deze echter verkeerd waarna Rik Tankink de bal in één keer met een boog over hem heen kon schieten. Even later schoot Rik na een perfecte steekpass van Roel Blekkink ook de 2-0 hard tegen de touwen. Na deze 2-0 wist Lochuizen de bal langer in de ploeg te houden en beter in de wedstrijd te komen, beide teams wisten na het tweede doelpunt in de eerste helft niet veel meer te creëren en met een 2-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Lochuizen kwam de tweede helft vele malen scherper uit de kleedkamer en wist Bredevoort beter vast te zetten. Bredevoort begon de tweede helft slordig waardoor het spelbeeld erg rommelig en onrustig was. Dit rommelige spelbeeld resulteerde in een hoop harde duels waarbij de grens nog wel eens werd opgezocht en de scheidsrechter meerdere malen naar zijn kaarten moest grijpen. Het hoge druk zetten van Lochuizen resulteerde in enkele mogelijkheden en kansrijke vrije trappen maar hieruit wisten zij niet te scoren. Aan de andere kant wist Bredevoort vanuit de omschakeling nog gevaarlijk te worden maar, mede door knap keeperswerk van de keeper van Lochuizen, wist ook niet meer te scoren. Met een 2-0 stand floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een prettig resultaat, Bredevoort pakt namelijk eindelijk weer eens de drie punten. Met name de manier waarop was een grote verbetering ten opzichte van voorgaande wedstrijden, er werd voor elkaar gewerkt en geknokt. Aankomende donderdag speelt Bredevoort thuis tegen Wolfersveen en aankomende zondag speelt Bredevoort uit bij GSV.