Wedstrijdverslag SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom besluit ‘rollercoaster-week’ met zege

Sport Steenderen Ulft

Late treffer in 98ste minuut beslissend

STEENDEREN - Basteom heeft na een hele trieste week drie punten weten te pakken in de uitwedstrijd tegen Ulftse Boys, de eindstand was uiteindelijk 2-3.

De week voorafgaande aan de wedstrijd stond voor de gehele vereniging Basteom in het teken van het onverwachte overlijden van clubicoon Gerrit Weijenberg.
Voetbal was tijdelijk van ondergeschikt belang, de schok en de impact waren enorm binnen de club waar Gerrit zoveel voor heeft gedaan en er werd vrijdags voor de wedstrijd dan ook op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Gerrit, die ook bij bijna alle wedstrijden van Basteom 1 aanwezig was.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd dan ook een minuut stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan Gerrit. Basteom speelde met rouwbanden.

De wedstrijd zelf werd een spektakelstuk met een onverwachte ontknoping.
Net als in de thuiswedstrijd in Steenderen speelde Basteom compact en liet het initiatief aan Ulftse Boys. Dat betekende dat er goed georganiseerd verdedigd moest worden en dat lukte prima.
Basteom kreeg ook haar kansen en na vijftien minuten spelen was het raak, toen Cas Berns vanaf rand strafschopgebied fraai inschoot, 0-1. Na dertig minuten gevolgd door de 0-2, toen Huub Rutjes scoorde na een snelle aanval, vijf minuten later gevolgd door de 1-2 middels een goed ingekopte voorzet, ook de ruststand.

De tweede helft moest Basteom ver terug, de druk van de thuisploeg werd groter en groter, maar ook Basteom kreeg daardoor kansen op uitbreiding van de voorsprong. Lang leek het 1-2 te blijven tot in de 90ste minuut toch de gelijkmaker viel, 2-2 en Basteom smachtte naar het einde.
Ulftse Boys nog niet, de ploeg rook bloed en zette alles op de winnende treffer en de scheidsrechter liet maar doorspelen. De thuisploeg nam steeds meer risico’s en dat kwam hen in de 98ste minuut duur te staan, balverlies in de opbouw betekende ineens een 2 tegen 1 situatie in de aanval voor Basteom. Danny van Wilsem hield het hoofd koel, gaf keurig en op tijd af aan Huub Rutjes en die wist vrij voor de keeper te scoren, 2-3 direct ook de eindstand en de ontlading bij alles wat Basteom was, was enorm.

Programma komende weken
Door deze overwinning heeft Basteom handhaving in de vierde klasse weer in eigen hand, maar dan moeten er nog wel punten gehaald worden.
Nog drie wedstrijden te gaan, achtereenvolgend volgende week Basteom tegen Reunie, 7 mei Basteom tegen KSV en op 14 mei Keijenburgse Boys tegen Basteom.
Er zullen toch zes punten gehaald moeten worden in deze drie wedstrijden om definitief veilig te zijn, dus Basteom-supporters zorg dat jullie erbij zijn, om de ploeg optimaal te ondersteunen.