De Hongerige Tijgers won bij de jeugd tot 12 jaar. Foto: PR

Veel animo voor zaalvoetbaltoernooi Berkelland

Sport Eibergen Rekken

EIBERGEN - Voor het zaalvoetbaltoernooi Berkelland dat vorige week woensdag werd gehouden in Eibergen mocht op veel animo rekenen. Het toernooi werd georganiseerd door Sport Federatie Berkelland in samenwerking met Jimmy’s Berkelland. Het team van  Sport Federatie Berkelland werd ook toernooiwinnaar, net als de Hongerige Tijgers dat eerste werd bij de jeugd tot en met 12 jaar.

Het zaalvoetbaltoernooi bestond uit twee dagdelen. In de ochtend van 09.00 tot 12.00 uur was het de beurt aan de jeugd tot en met 12 jaar. In de middag van 13.00 tot 17.00 uur was het de beurt aan de jongeren. De jongeren werden voorzien van extra uitdaging doordat er ook teams meededen vanuit de politie, handhaving, Jimmy’s Berkelland en Sport Federatie Berkelland.

Om 09.00 uur werd gestart bij de Pickerhal in Eibergen met een gezamenlijke opening en warming-up. Rond 11.45 uur werd de finale gespeeld. De finale werd gespeeld door de Hongerige Tijgers (team uit Rekken) en de Needse Geitjes. Al snel kwamen de Needse Geitjes op voorsprong maar konden hier niet lang van genieten. De Hongerige Tijgers hadden na het maken van de 1–1 de smaak te pakken en wisten de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met nog twintig seconden te gaan zette de Needse geitjes nog een laatste aanval in om een 2-1 achterstand weg te poetsen. En dat lukte. Er werd nog net binnen de tijd gescoord. Eindstand derhalve 2–2, waarna een penaltyreeks de beslissing moest brengen. Daarin bleken de Hongerige Tijgers na het nemen van vijf strafschoppen het meest bedrijvig en zo werd het Rekkense team de winnaar van het toernooi. Op de derde plaats is FC Ballen op het dak geëindigd, na een spannende wedstrijd tegen Hoenkie Plankie (2-1).

Na afloop van de finale volgde al snel de prijsuitreiking. De prijsuitreiking ging niet alleen over de voetbalwedstrijden maar ook waren er prijzen te verdienen voor de mooiste spandoeken. Bij de spandoeken zijn op de eerste plaats de Bomboys en de Starboys geëindigd. De tweede plaats was voor Girl Power en de derde plaats ging naar FC Bal op het dak.
Direct na de uitreiking werd de zaal weer omgebouwd voor het middagprogramma. Om 13.00 uur werd de openingswedstrijd gespeeld door het G-elftal van FC Eibergen die onderling een wedstrijd speelden onder leiding van eredivisiescheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo. Om 13.15 uur werd de eerste wedstrijd gespeeld en om 16.30 uur werd de finale gespeeld. Na afloop van de poules speelden de nummers 1 tegen de nummers 2 van de andere poule. Uiteindelijk resulteerde dit in een finale tussen een team van Jimmy’s Berkelland en Sport Federatie Berkelland. Het was Sport Federatie Berkelland dat zich het sterkste team toonde en zo de finale won met 2-0.