De kampioenen van het schoolvoetbaltoernooi: Pannevogel 8. Foto: Roos Bergervoet

De kampioenen van het schoolvoetbaltoernooi: Pannevogel 8. Foto: Roos Bergervoet

Pannevogel oppermachtig bij schoolvoetbal

Sport Steenderen Steenderen

STEENDEREN - Woensdag 10 mei stond het jaarlijkse kwalificatietoernooi schoolvoetbal, voor de scholen uit Steenderen, Toldijk, Drempt en Hummelo op de agenda. Op de mooie accommodatie van SV Basteom in Steenderen organiseerde het team combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst, met hulp van vele vrijwilligers het toernooi. Onder zeer goede voetbal weersomstandigheden, met maar liefst 21 teams uit de groepen 5/6 en 7/8, zo’n 160 kinderen, werd gestreden om een plek voor de regiofinales.

Onder luide aanmoedigingen van leiders, docenten, ouders, medeleerlingen et cetera werd op zes velden, nadat combinatiefunctionaris Robin nog kort de uitleg en het programma had toegelicht, om 13.15 uur afgetrapt. Fantastisch leuk om te zien hoeveel spelplezier en fanatisme op de velden werd neergelegd. Hier en daar een pleister en af en toe even een coldpack waren de enige incidenten.

Rond de klok van 16.00 uur werden de finales gespeeld. Spannende wedstrijden, waarbij de jongens en meiden teams van de Pannevogel in alle finales aan het langste eind trokken. Een eervolle tweede plek was voor de Rankse boys! Bij de meiden finale tussen Pannevogel 7 en Pannevogel 8 moesten penalty’s de uiteindelijke winnaar bepalen. Alle deelnemers ontvingen een vaantje van de KNVB en de winnaars van de poule gingen met een mooie beker, net voordat forse regenbuien open gingen, naar huis.

Een toernooi zoals dit komt mede tot een succes door de inzet, ondersteuning en medewerking van vele vrijwilligers, het beschikbaar stellen van de accommodatie en de docenten van de diverse scholen die samen met het team combinatiefunctionarissen hierin optrokken.

De finalisten aanmoedigen bij de regiofinales? Kom dan groep 7 en 8 op woensdag 17 mei aanmoedigen op de accommodatie van PAX Hengelo Gld. De finalisten van groep 5 en 6 spelen ook op woensdag 17 mei, echter spelen zij op de velden van VV Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant