De accommodatie van Keijenburgse Boys, waar op Super Sunday werd gespeeld tegen SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom speelt zich veilig tegen Keijenburgse Boys op Super Sunday

Sport Keijenborg Steenderen

Keijenburgse Boys wordt in streekderby verslagen, 1-2

STEENDEREN/KEIJENBORG - Basteom heeft zich in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie verzekerd van weer een jaar spelen in de vierde klasse. Daarvoor moest van buurtclub Keijenburgse Boys worden gewonnen en dat gebeurde ook, al kostte het bloed, zweet en tranen.

De wedstrijden tegen deze vrienden uit de Keijenborg werden dit seizoen omgedoopt tot Super Sunday, met meerdere wedstrijden tussen teams van beide verenigingen, en als sluitstuk de wedstrijd tussen de hoofdteams. Net als een paar maanden geleden op het sportpark in Steenderen, was de entourage ook in de Keijenborg fantastisch, sfeervol en veel publiek, volop zon, barbecue, koffie, iets pittigers ook natuurlijk (!) en dit keer ‘oranje’ vuurwerk.

De belangen in deze wedstrijd waren voor beide ploegen groot en dat was ook goed te zien aan het spel, dat weliswaar spannend was, gelijkopgaand, veel inzet, voorzichtig en vooral van matige kwaliteit, omdat beide ploegen bang waren op achterstand te komen.
Kansen waren er dan ook nauwelijks, toch vielen in de eerste helft twee doelpunten, allereerst voor Basteom, toen in de 35ste minuut Cas Berns scoorde, toen hij profiteerde van slecht wegwerken in de Keijenburgse verdediging, 0-1.
Toen iedereen zich al had ingesteld, dat dit ook de ruststand zou zijn, kwam de thuisploeg in de tweede minuut van de blessuretijd eerste helft, op gelijke hoogte, toen de vanuit een moeilijke hoek toch raak kon worden geschoten, 1-1.

Over de tweede helft valt niet veel spectaculairs te melden, alleen dat er meerdere keren werd gewisseld door beide trainers, dat een speler van Keijenburgse Boys na 70 minuten met twee keer geel het veld moest verlaten, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest en steeds meer risico moest nemen, omdat een gelijkspel voor hen niet genoeg was.

Gevolg was dat Basteom, dat inmiddels met een man meer speelde, steeds meer ruimte kreeg om te counteren en dit uiteindelijk ook beloonde met de winnende treffer in de vijfde minuut van de blessuretijd, toen topschutter Huub Rutjes na een mooie aanval vrij voor de keeper werd gezet en dit buitenkansje beheerst benutte, 1-2. Ook de eindstand.

De ontlading die daarna volgde bij spelers, staf en supporters, was enorm omdat daarmee het vierdeklasserschap ook voor volgend seizoen werd vastgesteld. Alleen vervelend dat hierdoor hun buurtclub gedwongen is, om via de nacompetitie het verblijf in de vierde klasse te verlengen. Basteom wenst hen hierbij heel veel succes, want daar kijken ze alweer uit naar een paar Super Sundays, ook volgend seizoen.

Volgende wedstrijd:
Zondag 21 mei speelt Basteom de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen kampioen Reünie uit Borculo, aanvang van de wedstrijd is dan om 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. Kom ook dan nog een keer de ploeg van trainer André Evers aanmoedigen en bedanken voor weer een mooi seizoen