De Ronde van de Achterhoek start en finisht dit jaar in Groenlo. Foto: PR
De Ronde van de Achterhoek start en finisht dit jaar in Groenlo. Foto: PR

Theatrale warming-up voor Ronde van de Achterhoek in Groenlo

Sport Groenlo

GROENLO - In aanloop naar de wielerkoers presenteert de Ronde van de Achterhoek een waar wielertheater in Groenlo. In de Oude Calixtuskerk is maandagavond 19 juni een avondvullend programma waarin vanuit het verleden naar het heden van de wielerwereld wordt gekoerst. Een avond vol bijzondere gasten met hun anekdotes, een muzikale omlijsting en uiteraard Achterhoekse gastvrijheid.

Maandagavond 19 juni gaan om 19.00 uur de deuren van de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat 5 in Groenlo open. Die avond is iedere inwoner, wielerliefhebber, Achterhoeker welkom om te genieten van een avond vol gastvrijheid en gezelligheid. Onder leiding van Marc Janssen nemen diverse gasten plaats aan tafel. In het circa drie uur durende avondprogramma wordt vanuit het verleden met diverse toonaangevende (oud)-renners gekoerst richting de hedendaagse wielerwereld. Joop Ribbers, Arie Hassink en Frits Schür schreven geschiedenis. Maar ook een zesvoudig touretappewinnaar is aanwezig. Grollenaar Tristan Hofman mag uiteraard niet ontbreken en ook ambassadeur van de Ronde, Koen Bouwman, schuift aan om wellicht te vertellen over de onlangs verreden Giro waar hij zich als een meesterknecht heeft bewezen. Om te laten zien dat de jeugd de toekomst heeft, laat onder andere Bas Tietema zien hoe het in het hedendaagse koersen eraan toegaat. Omdat de organisatie van de Ronde van de Achterhoek het Uniek Sporten een warm hart toedraagt, is hier ook tijdens deze avond aandacht voor. Sporters op Olympisch niveau geven een inkijkje bij hun onderdeel van het aangepast sporten.

De organisatie is blij met deze avond op een zeer bijzondere locatie. De locatie leent zich bij uitstek voor een dergelijk evenement. Omdat zowel de start als de finish van de Achterhoekse Hoogmis dit jaar in Groenlo plaatsvindt, is het passend dat het wielertheater hier georganiseerd wordt. Zo wordt Groenlo maar ook de rest van de Achterhoek ‘opgewarmd’ richting koers. Ook voor de niet fanatieke fietser is het een interessante avond die muzikaal omlijst wordt door twee heren die gepokt en gemazeld zijn in de Achterhoekse muziekscene. De entreeprijs van 15 euro is inclusief alle drankjes en hapjes.

Tickets zijn te bestellen via de website