Michael Ogubai. Foto: De Graafschap Media.
Michael Ogubai. Foto: De Graafschap Media.

Michael Ogubai nieuwe directeur algemene zaken De Graafschap

Sport Doetinchem

DOETINCHEM - De Graafschap heeft per direct een nieuwe directeur algemene zaken aangesteld. Michael Ogubai kwam na een uitgebreid en zorgvuldig sollicitatieproces als de ideale nieuwe directeur van de Superboeren naar voren. Ogubai zal samen met financieel directeur ad interim Hans Mol en technisch verantwoordelijke Peter Bijvelds als directeur algemene zaken de leiding van de Achterhoekse club op zich nemen.

Na het plotselinge vertrek van Hans Martijn Ostendorp volgde een sollicitatieprocedure, waar maar liefst vijftig sollicitanten zich meldden voor de functie, waaronder Ogubai. “We zijn absoluut niet over één nacht ijs gegaan. Vanuit de vijftig aanmeldingen zijn we met tien kandidaten uitgebreid het gesprek aangegaan. Dat leidde na twee gespreksronden tot drie potentiële directeuren. Zij hebben een onafhankelijk assessment gedaan om tot een gedegen en objectieve beslissing te komen. Michael heeft een ijzersterke indruk achtergelaten in onze gesprekken en kwam ook als allerbeste uit dat externe assessment. In het assessment, dat door veel betaald voetbalclubs ingezet wordt, hebben wij specifieke eisen in kunnen voegen die passen bij de functie en vooral bij de kansen en uitdagingen van onze club. Ambitie, groei, bijhorende beleidsaanpak en een topsportcultuur in de complete organisatie zijn daarbij de insteek geweest”, geeft de Raad van Commissarissen tekst en uitleg voor de keuze van Ogubai.

“Ik weet als geen ander waar de kansen en uitdagingen liggen voor De Graafschap. Daar ga ik samen met Hans en Peter en de collega’s mee aan de slag. Voor de lange termijn ligt er enorm veel potentie en perspectief om De Graafschap zowel sportief als zakelijk op volwaardig eredivisie niveau te krijgen. Daarbij is het belangrijk dat een groter percentage van onze begroting naar het voetbal gaat in de vorm van een groter spelersbudget. Op de korte termijn gaan wij als directie de focus leggen op heldere ambities, doelstellingen en een bijbehorend plan van aanpak voor de complete organisatie. 

Binnen de club werkt iedereen met heel hun hart. Naast het werken vanuit ons hart moeten we nog meer strategisch werken vanuit doelstellingen, taken en verantwoordelijkheden. Zonder dat we daarbij ooit afbreuk zullen doen aan de open, sympathieke, Achterhoekse volksclub die wij zijn en blijven. Graag zou ik de tijd nemen om onze trouwe supporters, sponsoren en andere stakeholders actief te betrekken bij onze plannen. Dat zijn we verplicht aan onze achterban. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen als directeur. Zelf ben ik meer dan vijftien jaar Superboer en ondanks de uitdagende omstandigheden trots op onze club, de florerende jeugdopleiding, het commitment van de medewerkers en vrijwilligers, de voortdurende steun van supporters en (business)partners.”

Michael Ogubai was al enige tijd actief binnen de organisatie als manager MVO en volgde verschillende cursussen en opleidingen om door te groeien in een directiefunctie. Dat legde voor de MVO-tak binnen De Graafschap geen windeieren en maakt van hem volgens de RvC de perfecte kandidaat voor de functie van directeur algemene zaken.