Ronde van Bredevoort impressie. Foto: Stefan van der Veen
Ronde van Bredevoort impressie. Foto: Stefan van der Veen

Ronde van Bredevoort

Sport Bredevoort

BREDEVOORT - De vijfde editie van de Ronde van Bredevoort vindt plaats op zaterdag 8 juli. Dit wielerevenement heeft zes wedstrijden voor jong en oud. Het centrum van het vestigingsstadje Bredevoort is het decor van het evenement.

De Ronde van Bredevoort is exact 1,7 kilometer. Het zwaartepunt van het parcours ligt op de Ooievaarsdijk, waar klinkers het de renners lastig maken en waar de verschillen gemaakt kunnen worden.
De missie van de organisatie van de Ronde van Bredevoort is om het evenement laagdrempelig te houden. Talloze kinderen en volwassen uit Bredevoort, Aalten en verre omstreken deden de afgelopen edities mee.
Dit jaar is het programma uitgebreid met een race voor de echte recreatieve fietser en levensgenieter: de Boergondierklasse.
Het programma van de Ronde van Bredevoort is als volgt:
15.00 uur: Spar Loopfietsenrace, het nummer voor kinderen tot en met 5 jaar. De kinderen leggen luid gejuich een korte ronde af over ’t Zand.
15.30 uur: Dikke Bandenrace voor de basisschooljeugd. Hierbij nemen kinderen het tegen leeftijdsgenoten op en fiets men het echte wedstrijdparcours van 1,7 kilometer.
16.30 uur: de gloednieuwe GUV Boergondierklasse: een wedstrijd voor de echte recreant en levensgenieter. Maximale snelheid is 29 kilometer per uur.
17.30 uur: De Schoppe Recreantenrace B (<33 kilometer per uur).
18.30 uur: De Schoppe Recreantenrace A ( >33 kilometer per uur).
19:30 uur: Wedstrijdklasse voor iedereen met een KNWU licentie.
Inschrijven voor dames en heren kan via de online inschrijfpagina. Kinderen kunnen vanaf een uur voor de wedstrijd zich inschrijven bij de inschrijbalie bij hoofdsponsor Stadsbrouwerij de Borghman.?
Al het vertier vindt plaats rondom ‘t Zand in Bredevoort, waar naast de wedstrijden ook een boel gezelligheid te vinden is. Zo is er ook een avondprogramma met muziek bij Stadsbrouwerij de Borghman.?
Ter voorbereiding op de Ronde van Bredevoort is er een aantal wielerclinics, op vrijdag 16 juni en 30 juni om 19.00 uur vanaf de Borghman. Deelnemers kunnen onder professionele begeleiding van alles leren over techniek, een wedstrijd rijden, houding op de fiets en noem zo maar op. Tevens is er een theoriegedeelte met de nodige tips over wielrennen en wedstrijden rijden. Mannen en vrouwen gaan in een aparte groep onderweg.


www.rondevanbredevoort.nl/inschrijven

Ronde van Bredevoort impressie. Foto: Stefan van der Veen
Ronde van Bredevoort impressie. Foto: Stefan van der Veen