De deelnemers aan het kampioenschap schoten liggend en zittend. Foto: PR.

De deelnemers aan het kampioenschap schoten liggend en zittend. Foto: PR.

Foto: PR.

Varsseveld gastheer schietkampioenschappen

Sport Varsseveld

VARSSEVELD - Een veertigtal schutters heeft op 8 en 9 september deelgenomen aan de Nationale kampioenschappen schieten met optiek (richtkijker). Deze werden voor de tiende keer gehouden op de banen van Schietcollege Prins Alexander in Varsseveld. Het kampioenschap word jaarlijks georganiseerd door de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). Mannen en vrouwen deden mee, zoals ieder jaar afkomstig uit alle windstreken.

De wedstrijden werden geschoten zowel liggend als zittend op een afstand van 50 en 100 meter. Dat gebeurde op de unieke schietbaan van Prins Alexander, in de open lucht tussen majestueuze beuken van plm 150 jaar oud. Een locatie die uniek is in Nederland.
Er werden hoge scores bereikt, wellicht mede door de ideale weersomstandigheden. Diverse deelnemers behaalden een score van 295 of meer. Er was zelfs één schutter die de maximale score van 300 bereikte. Om een idee te krijgen van de moeilijkheidsgraad: De 10 op de 100- meter baan heeft de grootte van een munt van 1 euro.