Team PAS met ereleden. Foto: Ed Doppen
Team PAS met ereleden. Foto: Ed Doppen

Hans en Jan zetten een punt bij volleybalclub PAS Aalten

Sport Aalten

AALTEN - Volleybalclub PAS Aalten speelt het nieuwe seizoen voor het eerst zonder twee trouwe leden van het eerste uur. Hans Breuker (75) en Jan te Lindert (85) stoppen na bijna een halve eeuw lidmaatschap van de club met actief spelen. Als waardering voor hun inzet en bijdrage aan de club zijn ze beiden benoemd tot erelid voor het leven.

De feestelijke uitreiking van het erelidmaatschap vond plaats op 11 september tijdens de gezellige wekelijkse training op maandagmiddag. Tijdens deze training lieten beide heren nog zien wat ze waard zijn als scheidsrechter en als speler. “Het is jammer dat ze stoppen, maar samen met het team kunnen ze terugkijken op heel veel jaar speelplezier. Het was desondanks toch een emotioneel moment,” aldus woordvoerder Johan Scholl.
Wijzend op de spelende Jan: “Een half jaar geleden ging het bijna mis; in het ziekenhuis is toen gezegd: ‘konden we nog maar een keer samen volleyballen’... En moet je nou eens kijken!”

Geschiedenis
Uiteraard komt op een dergelijk moment ook de hele geschiedenis van de club aan de orde. Deze geschiedenis is opmerkelijk en is volgens sommigen al begonnen net na de Tweede Wereldoorlog. De PAS (Personeel Aaltense Scholen) werd echter ‘pas’ in 1975 opgericht. Leerkrachten en ander personeel van de Aaltense basisscholen en voortgezet onderwijs kwamen op vrijdagmiddag bij elkaar om het weekend te beginnen met een recreatief potje volleybal.
Voortkomend uit het onderwijs werd begonnen in de gymzalen van de Aaltense scholen. Eerst die van de Landbouwschool, later ook in de gymzaal van de technische school en de Oranjeschool. Daarna stapte men over naar de nieuwgebouwde Aladnahal als thuisbasis, en werden ook steeds mensen van buiten het onderwijl lid.
Op dit moment is het een volleybalclub waar iedereen van harte welkom is. Naast de wekelijkse spelrondes wordt er ook deelgenomen aan diverse recreatieve toernooien in de regio.
Als er leden weggaan, is er vanzelfsprekend ook ruimte om nieuwe aspirant-leden te verwelkomen. Wie enige ervaring heeft in het volleybalspel en beschikbaar is op maandagmiddag, is welkom bij PAS Volleybal. Voor informatie: Johan Scholl, 06-57281240.

Ereleden Hans Breuker (links) en Jan te Lindert. Foto: Ed Doppen