René Beijers, voorzitter Marga Hissink, Bennie Mulder en Henny Prins, Foto: Egbert Moester
René Beijers, voorzitter Marga Hissink, Bennie Mulder en Henny Prins, Foto: Egbert Moester

Bondstitels uitgereikt bij de Robber

Sport

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdagavond werden door voorzitter Marga Hissink titels van de Bridge Bond uitgereikt aan leden van bridgeclub de Robber. Bij het bridgen in competitieverband wordt door de Nederlandse Bridgebond een systeem van meesterpunten gehanteerd. Afhankelijk van de uitslag kan een lid wekelijks meesterpunten ontvangen. Bij het bereiken van een bepaald aantal meesterpunten worden door de bond zogenaamde meestertitels verstrekt. Deze titels zijn er op club-, op districts- en op landelijk niveau.

De titel Clubmeester werd uitgereikt aan Henny Prins en René Beijers. Zij verdienden deze titel met 500 meesterpunten. Bennie Mulder ontvang vanwege 2000 verdiende meesterpunten de titel Districtsmeester.

De avond zomercompetitie die gespeeld werd in de maanden juni, juli en augustus is gewonnen door het paar Ellen Bekkers en Joost Braaksma. Zij behaalden een gemiddeld percentage van 59,8% over 13 gespeelde avonden. Op de tweede plaats eindigden Frits Lindenhovius en Gabi Siegman met 58,1% en als derde Herman Brouwer en Kees Schröder met 58,1%. Sinds corona speelt de Robber zowel op dinsdagmiddag als op dinsdagavond competitie. De middag zomercompetitie werd gewonnen door Wil van Buren en Natallia Lysina met 62,7%. Op de tweede plaats eindigden Leis Oonk en Renate Witte Wever met 60,7%. In september is het nieuwe seizoen 2023-2024 gestart. De clubkampioenen van het afgelopen seizoen, Cezar Birsan en Rick de Nooijer, hebben na drie gespeelde avonden weer opnieuw de leiding genomen. Op de tweede plaats voorlopig Gerard Gossink met Jan Wolters en op de derde plaats Barry en Querinus Ter Steeg.