Enkele deelneemsters aan de AchterhoekseEigenwijzeTriatlon.

Enkele deelneemsters aan de AchterhoekseEigenwijzeTriatlon. 

AchterhoekseEigenWijzeTriatlon

Eerste Achterhoekse EigenWijze Triatlon smaakt naar meer!

Sport Groenlo

GROENLO - Na maanden van voorbereiding vond onlangs de eerste editie van de Achterhoekse EigenWijze Triatlon plaats in Groenlo. Een kwart of een achtste triatlon, maar dan anders. Alle onderdelen (zwemmen, fietsen, lopen) in ieders eigen tempo en, vanwege de warmte, ook in ieders eigen volgorde. Zonder wedstrijdelement of tijdsregistratie maar met tijd en ruimte voor vermaak onderweg en pauzes waarin diverse lokale lekkernijen aangeboden werden.

Gestart werd er in het buitenbad van Marveld Recreatie, waar het onder de stralende zon al op tijd gezellig druk was. Langs de kant van het zwembad was op een ludieke manier de snelheid in de betreffende baan aangegeven zodat ook hier iedereen zijn eigen tempo kon aanhouden. Nadat de gewenste baantjes waren volbracht kon er in alle rust en ruimte omgekleed worden in de omkleedtent en gingen de deelnemers, al dan niet na een pauze, op de fiets voor een tocht van 20 of 40 km door de Achterhoek. Halverwege was er een pauzeplek ingericht bij boerderijcamping Groot Antink. Hier kon men zich, indien gewenst, laten inzegenen door de pater met zijn assistent of medisch laten nakijken door dr Okter van Toneelvereniging Dito. De inmiddels verbrande calorieën konden ruimschoots aangevuld worden met krentenwegge, een vers eitje, boerenyoghurt met granola of een van de andere traktaties. 

Het eindpunt van de fietstocht was op Marveld Recreatie waar de wandelroute van 5 of 10 km van start ging. Nog maar net op pad werden de deelnemers al uitbundig aangemoedigd door het Dito supportteam zodat iedereen vol energie ook dit laatste onderdeel kon volbrengen. Bij terugkomst waren alle deelnemers, zonder uitzondering, enorm enthousiast en beloofden ze allemaal volgend jaar zeker terug te komen. 

De organisatie kijkt terug op een fantastische eerste editie van de Achterhoekse EigenWijze Triatlon en laat weten: “Ondanks de warmte is het evenement heel goed verlopen. Dat smaakt zeker naar meer, bij de volgende editie zijn we klaar om nog meer deelnemers te verwelkomen. Zodra we een datum hebben dan melden we dit meteen!”

Leden van toneelvereniging D.I.T.O. moedigen op ludieke wijze onderweg de deelnemers aan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding