Topturnen in de Achterhoek. Foto: PR

Topturnen in de Achterhoek. Foto: PR

Foto: PR.

Achterhoekse Turn Toppers bemachtigen plek in WK-team

Sport Varsseveld

VARSSEVELD - Twee senior turnsters van de Top Turnacademie Achterhoek hebben een plek bemachtigd in het WK-team. Dat lukte hen tijdens de tweede WK-kwalificatiewedstrijd die op zaterdag 16 september in Rotterdam werd gehouden. Zij mogen nu een gooi doen naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Drie turnsters van de Top Turnacademie Achterhoek mochten opnieuw afreizen naar Rotterdam voor de tweede WK-kwalificatiewedstrijd. Naomi Visser en Sanne Wevers (beide wonend in Varsseveld) slaagden erin zich te plaatsen. De derde, Sara van Disseldorp (wonend in Vierakker), liet veel progressie zien en turnde een prachtige wedstrijd, maar kwam niet verder dan de zesde plaats.
Naomi was opnieuw de sterkste van het deelnemersveld en eindigde ook deze wedstrijd op de eerste plaats waarmee ze zich verzekerde van een plek in het team. Sanne Wevers zette opnieuw de hoogste score op balk neer en ook zij sleepte daarmee een plek in het team uit het vuur.
Het WK-team zoals geselecteerd door de bondscoach bestaat in totaal uit vijf sporters. Naast Naomi en Sanne zijn dat Sanna Veerman, Eythora Thorsdottir en Vera van Pol met Tisha Volleman als eerste reserve en Elze Geurts als tweede reserve. Dit team gaat proberen op zondag 1 oktober een teamticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 af te dwingen. Alle jonge TTA-turnsters zullen die dag afreizen naar Antwerpen om het team aan te moedigen en zich te laten inspireren door turnen van wereldklasse.
Meer info op de sociale media en op onderstaande website.


www.topturnacademieachterhoek.nl