Jarno Zandbergen, het snelste clublid van V.A.M.C. kreeg de Thijs ‘Bultini’ 299 wisseltrofee uitgereikt door Ilse Hoenson. Foto: Henk Teerink
Jarno Zandbergen, het snelste clublid van V.A.M.C. kreeg de Thijs ‘Bultini’ 299 wisseltrofee uitgereikt door Ilse Hoenson. Foto: Henk Teerink

Jarno Zandbergen wint Thijs ‘Bultini’ 299 trofee

Sport Vorden

VORDEN/BRONCKHORST - Zaterdag 30 september werd de zesde Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) enduro wedstrijd van dit seizoen verreden in het buitengebied van Vorden. Van de zes wedstrijden werden er ook twee in België verreden. De weergoden waren de motorvereniging uit Vorden goed gezind. De temperatuur was goed en de zon was veelal aanwezig.

Het werd een succesvol evenement voor de V.A.M.C. “de Graafschaprijders” met driehonderdveertig rijders uit geheel Nederland. De organisatie had een prachtig parcours uitgezet. De eerste proef was in het buurtschap Linde en zeer de moeite waard voor zowel de rijder als het publiek. Snel, technisch en overzichtelijk. De korte proef 2 in het club-bosje maakte de deelnemers scherp om op de boom wortels te letten. De twee keer zo lange bosproef 3 bij het zwembad had ongeveer vier keer zovéél wortels. De snelste inters doken daar toch onder de zeven minuten.

De wedstrijddag begon om 8.30 uur, de heren en dames moesten drie ronden afleggen van ongeveer zestig kilometer. In die zestig kilometer waren twee tijdcontroles en drie proeven ingebouwd. De tijden die gezet moeten worden voor de winst kan men behalen in de proeven. Op een paar incidenten na waar een aantal rijders een blessure opliep verliep de Oost-Gelderland rit goed.

Max Schwarte won de E1 categorie voor Ties Bennink en Mike Bokslag. De clubleden Jarno van Zandbergen en Jan Willem Arendsen werden vijfde en zesde. Lucas Dolfing was heer en meester in de categorie E23. Hij zette ongelofelijke snelle tijden neer en men kon hem niet op een foutje betrappen. De winst in deze klasse was dan ook terecht voor Dolfing. Wesley Pittens werd tweede en had het moeilijk in de laatste proef van de dag waar het niet zo ging als dat het moest. Thierry Pittens, de jongere broer van Wesley eindigde de rit als derde. Bas Klein Haneveld, Mark Wassink en Robin Nijkamp hielden de eer hoog voor de club uit Vorden met een vijfde, zesde en negende plaats. Hans Vogels, een van de snelste rijders moest opgeven wegens een val en opgelopen blessure. Siebe Winters pakte de winst in de N1 klasse voor Derk ten Cate en Tim Dijkstra. Onno Slot was de snelste man in de N2 en wist Sjoerd van Lieshout en Bram Klein Lenderink achter zich te houden. Vordenaar Bram Bulten wist zich goed staande te houden met een zestiende positie in de eindstand.

De meeste regionale - en clubrijders komen uit in de N3 klasse en behaalden mooie resultaten. Dennis Meijer won voor Stan van Diemen en Rob Theunissen. De clubleden eindigden als volgt: Sebastiaan Hammer 8ste, Niels Beck 11de, Bob Keurentjes 12de, Koen van Dort 17de en Tom Berends 34ste. Nico Freriks moest helaas opgeven in de laatste proef.

De top drie in de NV40: 1. Dave Kraai, 2. Stefan Harkink, 3. Adriaan Kentrop. Erim Buursema won in de NV50 voor Arjan van der Velde en Peet van Saase. Marten Zilvold uit Vorden reed door zijn eigen achtertuin die ze gedeeltelijk ter beschikking hadden gesteld. Zilvold werd in het grote deelnemersveld in de hobby klasse prima 29ste. Daan Veenendaal won deze categorie voor Jarno van den Brink en Bas Nijhof. Als laatste starten de rijders in de offroad klasse en daar was de winst voor de regionale rijder Lars Rietman. Bram de Snaijer pakte de tweede plaats voor Rens Westen die derde werd.

De familie Bergsma uit Hummelo stond ook aan de start. Vader Peter en de dochters Sarah en Noor beleven veel plezier in het samen rijden. Peter werd vierde en Sarah hield zich goed stand tussen de snelle heren en werd 18de. Helaas moest Noor opgeven maar zij zal er alles aan doen om bij de volgende rit ook weer te finishen.

Na afloop werd de prijsuitreiking gedaan in het clubhuis aan de Eikenlaan in de Kranenburg. Daar werd ook de Thijs ‘Bultini’ 299 trofee uitgereíkt. Deze trofee zal de komende drie jaar uitgereikt worden aan de snelste rijder van de V.A.M.C. Dit ter nagedachtenis aan clublid Thijs Bulten. De prijs werd uitgereikt door zijn vriendin Ilse Hoenson. Jarno Zandbergen was het snelste clublid en versloeg Bas Klein Haneveld op slechts twee seconden. Zandbergen was blij dat hij deze bijzondere trofee overhandigd kreeg door Ilse.

Voorzitter Johannes van Kempen liet na afloop weten tevreden te zijn hoe alles gelopen is. Iedereen werd bedankt voor wat deze had bijgedragen aan het evenement. Daarbij wenste hij ook de rijders die een blessure hadden opgelopen een goed en snel herstel. De volgende O.N.K. enduro is over twee weken in Hellendoorn.

Winnaar E23 Lucas Dolfing. Foto: Henk Teerink
Winnaar E1 Max Schwarte. Foto: Henk Teerink
Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink
Noor Bergsma. Foto; Henk Teerink
Niels Beck. Foto: Henk Teerink
Koen van Dort. Foto: Henk Teerink
Ruben Wagelaar. Foto: Henk Teerink
Robin Nijkamp. Foto: Henk Teerink
Deel van de motoren van deelnemers. Foto: Henk Teerink
Na afloop even genieten van de rust. Foto: Henk Teerink