Het 600e lid van v.v. Vorden, Tim Ooijman, ontvangt een trainingspak en beker uit handen van Jan Lindenschot (links) en voorzitter Dirk Jan Wesselink. Foto: Johan Bolink

Het 600e lid van v.v. Vorden, Tim Ooijman, ontvangt een trainingspak en beker uit handen van Jan Lindenschot (links) en voorzitter Dirk Jan Wesselink. Foto: Johan Bolink

Winst en verlies 1e elftal, 600e lid en nieuwe tenues bij v.v. Vorden

Sport Vorden

VORDEN - Bij voetbalvereniging Vorden is het nieuwe seizoen 2023-2024 op een bijzondere wijze in gang gezet. Voor alle 29 teams met zo’n 500 spelende leden is er een nieuw tenue aangeschaft, inclusief het logo en de benaming van 21 shirtsponsoren. Tevens werd er vorige week tijdens de thuiswedstrijd van het 1e elftal bekendgemaakt dat in de persoon van Tim Ooijman maar liefst het 600e lid is ingeschreven bij de vereniging. In de afgelopen 10 jaar (in 2012 werd Amber Moeshart het 450e lid) is het ledenbestand, ondanks de destijds aangekondigde krimp, met maar liefst 150 leden gestegen en heeft v.v. Vorden met 10 seniorenteams (7 heren zondag, 2 dames zondag en 1 45+-team) het hoogste aantal elftallen ingeschreven bij de KNVB in de gehele 94-jarige historie. 

Vorden 1 wint en verliest in de 2e klas
Vorden 1 is voor het 9e achtereenvolgende seizoen begonnen in de 2e klas zondag. Door de versterkte degradatieregeling tijdens het vorige seizoen zijn er maar liefst 6 ploegen afgedaald naar de 3e klas en is er zodoende maar 1 2e klas in de afdeling Oost over gebleven. Voor Vorden is het wel mooi dat er desondanks toch enkele streekgenoten zijn ingedeeld, naast verre tripjes naar bijvoorbeeld Beuningen, Beneden-Leeuwen, Druten en Nijmegen. Zo heeft het team van de nieuwe hoofdtrainer Klaas Vermeulen in de openingsronde tegen VVG uit Gaanderen gespeeld en mocht het afgelopen zondag naar de Liemers afreizen om tegen DCS uit Zevenaar te spelen. Ook Westervoort, DVC’26 (Didam), Varsseveld en Markelo behoren tot de categorie ‘streekclubs’ en ook Schalkhaar en Columbia (Apeldoorn) zijn goed aan te rijden.

Het 1e elftal kent twee nieuwe gezichten dit seizoen en dat zijn de jongelingen Niek Spiegelenberg (19) en Bram Garritsen (20). Laatstgenoemde heeft in de voorbereiding zelfs een basisplaats afgedwongen en speelt als centrale verdediger (rechts) erg goed mee, zoals hij dit vorig jaar in zijn eerste seizoen in de senioren ook al heeft gedaan in het 2e elftal. Vorige week won Vorden 1 thuis tegen VVG’25 met 4-3 door een late winnende treffer van Koen Oosterhuis, nadat de geel-zwarten in de 83e minuut nog de 3-3 hadden moeten incasseren. Gijs van der Veen, Kris Koning en wederom Koen Oosterhuis scoorden de overige treffers. Afgelopen zondag liepen de in het oranje geklede vordenaren tegen de eerste nederlaag op, toen in Zevenaar het heel lang leek dat het op een 1-1 gelijkspel uitdraaide. In de 78e minuut scoorde echter DCS toch de naar later bleek winnende treffer en zodoende is Vorden, samen met 7 andere ploegen (!) begonnen met een nederlaag en overwinning in het seizoen 2023-2024. Zondag speelt het 1e thuis tegen Sc. Westervoort.

Tim Ooijman is 600e lid
Uit handen van Jan Lindenschot (86), met 73 jaar lidmaatschap het langst in leven zijnde lid van de club, kreeg pupil Tim Ooijman een prachtig trainingspak uitgereikt met achterop in grote cijfers ‘600’ gedrukt. Wat niemand in de club in 2019 had kunnen bedenken, toen Lauri Uenk als 550e lid werd gehuldigd, is dit seizoen toch gelukt, want ondanks de krimp en het minder aantal 6 tot 10-jarige nieuwe leden, is het toch gelukt om te stijgen naar 610 leden. Tim is uiteindelijk de gelukkige geworden en mocht samen met voorzitter Dirk Jan Wesselink en Jan Lindenschot de bijbehorende bokaal tonen aan alle sponsoren, supporters en spelers van Vorden.

Nieuwe tenues en nieuw kledingcontract
Het bestuur van de v.v. Vorden is met ingang van dit seizoen een nieuw kledingcontract overeengekomen met Deventrade (Stanno) en Houx Sport Zutphen en kon zodoende afgelopen week alle 29 teams van v.v. Vorden in het nieuw steken. In het bijzijn van maar liefst 21 shirtsponsoren (Europlanit sponsort de gehele jeugdafdeling met 8 teams) kregen van ieder team twee spelers het nieuwe tenue uitgereikt en werd tevens een ingelijst shirt overhandigd aan vertegenwoordigers van de shirtsponsoren. In een lange erehaag stonden uiteindelijk 45 spelers en speelsters van zowel de senioren-, junioren- en pupillenteams opgesteld in het nieuwe tenue om het 1e elftal te verwelkomen voor de wedstrijd tegen VVG’25. Sinds afgelopen weekend spelen alle teams in dit nieuwe tenue met de originele gele verticale baan in het zwarte shirt.

Vorden 1 voor aanvang van de wedstrijd tegen VVG (4-3 winst) in het nieuwe tenue. Foto: Johan Bolink