De donateurs van de BusinessClub van S.V. Grol op bezoek in de ‘Grolsch Veste’ van FC Twente in Enschede. Foto: Theo Huijskes

De donateurs van de BusinessClub van S.V. Grol op bezoek in de ‘Grolsch Veste’ van FC Twente in Enschede. Foto: Theo Huijskes

Business-evenement tijdens voetbalderby Grol-RKZVC

Sport Groenlo Zieuwent Groenlo Zieuwent Groenlo Zieuwent

GROENLO - Oost Gelre heeft een nieuwe streekderby: een sportieve voetbalstrijd tussen SV Grol en het Zieuwentse RKZVC. De derby wordt door de inmiddels twaalf jaar bestaande BusinessClub van S.V. Grol aangegrepen om er een exclusief businessevent aan vast te knopen. Dat gebeurt allemaal op zondag 8 oktober.

De twee voetbalclubs gaan elkaar op het veld ontmoeten omdat RKZVC vanuit de vierde divisie gedegradeerd is naar de eerste klasse, waar Grol na het kampioenschap van vorig jaar in de tweede klasse nu ook speelt. Hun eerste ontmoeting is al vroeg in de competitie en de aftrap op het sportpark Den Elshof in Groenlo is om 14.30 uur.
De BusinessClub van S.V. Grol bouwt er een businessevent omheen. Een gebeuren dat plaatsvindt naast de reguliere, tweejaarlijkse activiteiten. Onder het motto ‘Derby-Time!’ heeft het BC-bestuur van Grol besloten om dit event als een extra uitje aan haar donateurs aan te bieden, zonder extra onkosten.

Draaiboek
Het BC-bestuur van Grol onder aanvoering van voorzitter Matthijs Roorda heeft een draaiboek opgesteld. Het begint om 12.00 uur met een inloop met koffie. Dan volgt er een gevarieerd programma met als hoofdmoot de voetbalderby. Tussen de verschillende onderdelen door is er voldoende gelegenheid om met collega-donateurs in gesprek te gaan. De sponsoren van RKZVC zijn van harte welkom om de meeting bij te wonen.
Voorafgaand aan de aftrap zal Grollenaar en tevens buutreedner Mark Ebbers zijn licht laten schijnen over de voetbalsport in het algemeen en de derby Grol-RKZVC in het bijzonder. Ook kijken en luisteren de aanwezigen naar interviews met onder meer de assistent-trainers Jos Heutinck van Grol en John Krabbenborg van RKZVC. Bij het samenzijn na afloop laat zanger Joost Grandioos van zich horen. Daarbij zullen vanzelfsprekend de spelers van beide teams, alsmede de trainers, begeleiders en andere belangstellenden zich aansluiten.