Casper Verheij doet namens UGHV een doelpoging

Foto Norbert Erinkveld

Heren UGHV-1 winnen thriller in eigen huis

Sport Gendringen Ulft

GENDRINGEN - De handballers van Heren UGHV1 wonnen van Heren HVC1: ruststand 11-15 eindstand 25-24 .

De heren van UGHV speelden de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 7 oktober tegen de heren van HVC uit het pittoreske Barger Compascuum. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden. Beide teams kennen elkaar goed en spelen al een aantal jaren in de tweede Divisie.
HVC komt goed uit de startblokken en na vier aanvallen staan ze voor met 1-4. UGHV komt terug tot 5-7 maar ziet HVC uitlopen naar een 5-10 voorsprong, na onnodig balverlies en slecht afsluiten op het doel door UGHV. We gaan de rust in met een 11-15 voorsprong voor HVC.
De tweede helft gaat gelijk op totdat UGHV vier maal achter elkaar weet te scoren en terug komt tot 17-18 na tien minuten spelen. Ook na 20 minuten blijft het gelijk opgaan 20-21. HVC krijgt in die periode een aantal tijdstraffen en Wouter Kock weet vanaf eigen helft het doel te vinden met een prachtige score.
De laatste tien minuten zijn ingegaan en het is en blijft ongemeen spannend. In deze fase weet UGHV voor het eerst een voorsprong te nemen met een fantastische break-out door Koen Veldman 23-22. HVC weet dit toch weer om te buigen en en komt 23-24 voor. De heren van UGHV blijven knokken en komen wederom op voorsprong met nog één minuut te spelen door matchwinnaar Milan Koster 25-24. Een tijdstraf voor UGHV kan hier gelukkig geen verandering meer in brengen en de winst is binnen. Keeper Stijn Beumer was vooral in de tweede helft goed op dreef met fantastische reddingen. Een heuse thriller in de sporthal in Ulft.
Doelpunten: Jairo Housheer 6x, Wouter Kock 4x, Casper Verheij 4x, Jurn Kraan 3x, Milan Koster 2x, Rob Schepers 2x, Koen Veldman 2x, Bram Wijkamp en Jesse Jansen 1x.