Dames survivalgroep Jan in 't Touw. Foto: PR
Dames survivalgroep Jan in 't Touw. Foto: PR

Dames survivalgroep Jan in ‘t Touw voltooien halve marathon

Sport Doetinchem Zelhem

ZELHEM - De avontuurlijke dames van de survivalgroep Jan in het Touw verrasten dit weekend iedereen door de halve marathon van Doetinchem te lopen ter ere van hun clubkampioen van het afgelopen jaar. Meestal zijn deze dames bedreven in het klimmen in touwen en het nemen van hindernissen in de survivalsport, maar ditmaal gingen ze de uitdaging aan van het langeafstandslopen.

Het afgelopen jaar werd Jan in ’t Touw lid Madeleine gekroond tot clubkampioen. Als cadeau ontving ze van voormalig winnares Aukje een ticket voor de halve marathon. Het idee vond zo’n enthousiaste weerklank bij de overige clubleden dat ze besloten om de race gezamenlijk te voltooien.
De voorbereiding begon weken van tevoren, met gezamenlijke duurlopen om de kracht en het uithoudingsvermogen van de deelnemers te vergroten. Dit had een aanstekelijk effect, waardoor steeds meer clubdames zich bij de loopgroep aansloten.

Op de racedag heerste er opwinding en enthousiasme, met aanmoediging en steun van familie, vrienden en tal van clubleden van Jan in ‘t Touw.
Na een schitterende race door natuurgebied de Slangenburg voltooiden alle dames met trots en blijdschap hun wedstrijd, terwijl ze met opgeheven hoofd de finishlijn bereikten. Deze indrukwekkende prestatie toont niet alleen de fysieke capaciteiten van de survivalgroep Jan in het Touw, maar ook de sterke band en toewijding die de groep deelt.

De dag werd afgesloten bij de pizzeria, waar ook de supporters van Jan in ‘t Touw van die dag zich aansloten om de prestaties te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant