Dash Dames 1. Foto: PR

Dash Dames 1. Foto: PR

Dash DS1 pakt 1-3 zege in Groningen

Sport Vorden

VORDEN - Een verre reis naar het noorden wachtte de dames van Dash op zaterdag 4 november. In Groningen traden zij aan tegen Donitas dames 2. In een ijskoude hal, bijna zonder publiek (vanwege een afgezette tribune) startte de wedstrijd uiteindelijk om 13.25 uur, bijna een half uur later dan gepland. De twee Vordense supporters waren gelukkig niet voor niets hun club meegekomen: vanaf hun VIP-plaatsen op de bank bij Dash zagen zij hun team met 1-3 winnen.

De Vordenaren schoten uit de startblokken. Dankzij een fantastische serveserie van Anouk Versteege-Nijbroek kwam de ploeg uit Vorden al gauw op een ruime voorsprong van 2-11. De blokkering stond goed, waardoor Donitas moeilijk kon scoren. Aan de kant van Dash werd veel verdedigd en gescoord. De set werd snel binnengehaald en eindigde in 17-25.
De tweede set ging lang niet zo makkelijk als de eerste. Integendeel. Donitas leverde meer servicedruk en kon beter in het eigen spel komen. Passend kreeg de ploeg uit Vorden het wat lastig en ook aanvallend lukte het niet zoals in de eerste set. Al gauw keken de dames van Dash tegen een achterstand van 20-13. Ze wisten zich nog goed terug te vechten, maar het was niet genoeg. De set ging naar Donitas met 25-22.

Opstelling
Met een gewijzigde opstelling begon de Vordense ploeg aan de derde set. Donitas leverde meteen goede servicedruk, waardoor Dash zo maar tegen een achterstand van 6-3 aankeek. Maar Femke Vlogtman wist hier met haar service 6-7 van te maken en zo stonden de Vordenaren ineens weer op voorsprong. Dash voerde de druk verder op en sleepte de derde set binnen met 17-25.
De Vordense ploeg had uitzicht op een 1-3 overwinning maar zo vanzelfsprekend leek dat aan het begin van de vierde set niet. Er werden onnodige fouten gemaakt, waardoor het tot de 15 gelijk opging. Een fenomenale serveserie (met maar liefst drie directe punten) van Lot Meijer leidde Dash naar de overwinning (16-25). Vier punten namen de dames van Dash mee terug naar Vorden.
Volgende week ontvangen de Dash-dames Vordenaren in eigen hal Tornado Geesteren DS1. De wedstrijd begint om 18 uur.