Fit blijven is enorm belangrijk. Eigen foto

Fit blijven is enorm belangrijk. Eigen foto

Days Outside brengt meer mensen in beweging

Sport Doetinchem

DOETINCHEM - Days Outside breidt in Doetinchem haar programma’s uit om mensen in beweging te krijgen. Deze maatschappelijke organisatie op het gebied van gezondheid en beweging werkte al met 6- tot 12-jarigen, maar nu komen er programma’s bij voor de leeftijdscategorieën 13-19, 19-45 en 45+.

Iedere woensdag van 15.00-15.30 uur kan men op de locatie van VV Doetinchem terecht bij Days Outside (locatie vv Doetinchem) voor een half uur lang ‘walking’ sport en bewegen. Deelname is geheel gratis. Na afloop is er gelegenheid om gezellig samen te zijn en wat te drinken in de kantine.
Het SKILLS veelzijdig bewegen programma is een samenwerking tussen de verenigingen op Sportpark de Bezelhorst en Days Outside. Voor de 6- tot 12-jarigen is er sinds vorig jaar al een gratis sport- en beweegprogramma op Dichteren en de Bezelhorst. Daar komen nu drie sport- en beweegprogramma’s bij voor de 13- tot 19-jarigen, 19-45 en een 45+ ‘walking sport- en bewegen’ groep.
De categorie 19-45 krijgt een actief veelzijdig bewegen programma, van 16.00-17.00 uur op Sportpark de Bezelhorst en in de wintermaanden in gymzaal de Rozengaarde. Zij mogen zelf bekijken welk sport- en beweegprogramma het beste bij hen past. De 45-plussers kunnen meedoen met het breed motorisch SKILLS programma, dat bestaat uit een warming up en iedere week twee andere ‘walking’ sport en beweegprogramma’s. Locatie: vv Doetinchem van 15.00-15.30 uur.
Studenten van het Graafschap college doen een half jaar lang behoefteonderzoek in de verschillende wijken en helpen mee om het programma neer te zetten. Zij organiseren een groot sportfeest voor alle doelgroepen, op woensdag 13 december.

Fitter
Uit onderzoek is gebleken dat BMO (Breed Motorische Ontwikkeling) bewegingslessen voor ouderen heel belangrijk zijn om zich lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Door middel van bewegingslessen krijgt men een betere conditie, minder kans op hart- en vaatziektes en minder kans op vallen. Zo kunnen zij langer zelfstandig blijven. Ook is gebleken dat bewegen goed is voor het geheugen en het concentratievermogen.