Grote Veldloop Vorden, start van de jeugd, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink

Grote Veldloop Vorden, start van de jeugd, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink

Tevreden gezichten tijdens Grote Veldloop Vorden

Sport Vorden Zutphen

VORDEN/ZUTPHEN - De Atletiekvereniging Hanzesport kijkt tevreden terug op een geslaagde editie van de jaarlijkse Grote Veldloop. Op zondag 5 november organiseerde de Zutphense vereniging zijn zevende jaargang van deze wedstrijd. Veel fanatiekelingen namen de hardloopwedstrijd op de proef. Het startsein werd gegeven bij Free-wheel sport en recreatie op het industrieterrein in Vorden waar de lopers tevens over de finish kwamen.

Door Damon Teerink

Als vanouds had de Zutphense atletiekvereniging een spectaculaire route uitgestippeld rondom het Grote Veld. In totaal waren er tussen de 360 en 400 deelnemers die de uitdagingen aangingen. Zo liep de route door prachtige herfstbossen, heide en mooie bospaden die het natuurgebied in Vorden rijk is. Er waren in totaal drie routes waarvan een voor de jeugd tot en met twaalf jaar met een lengte van twee kilometer. Voor volwassen waren er twee afstanden. Hiervoor konden de deelnemers kiezen uit 7,3 of 15,8 kilometer.

Aangepaste route
Op het verzoek van Natuurmonumenten werd de route iets aangepast. Dit had te maken met de overvolle bossen, waaronder met de mountainbikeroutes. Daarom had de atletiekvereniging de route deels verlegd om de rust in de natuur te bewaren. De gevarieerde routes hadden de nodige uitdagingen voor alle lopers. De onstuimige weersomstandigheden van de afgelopen weken maakte de uitdaging des te groter. Om 10.30 uur werd het startsein gegeven voor de jeugd, zij mochten het spits afbijten alvorens de andere groepen om 11.00 uur van start gingen.

Zware wedstrijd
Het was een intensieve wedstrijd voor de hardlopers. De routes waren door de vele regenval van afgelopen weken behoorlijk zwaar. Gedurende de dag wisselden regenbuien af met droge periodes, hierdoor werden de lopers op zowel fysiek als mentaal vlak behoorlijk aangemoedigd. Bij de finish waren na afloop dan ook veel blije en tevens vermoeide gezichten te zien. Bij de jeugd was het Rune Heesen die als koploper binnenkwam met een tijd van 8.47 minuten. Jur Wichers en Vera Toet kwamen als eersten over de finishlijn op de 7.3 kilometer bij de mannen en vrouwen. Connor Kluivers en Saskia Lensink wisten beide de winst op hun naam te schrijven op de 15,8 kilometer.

Tevredenheid bij Atletiekvereniging Hanzesport
Na afloop van het evenement werd gesproken met Petra van den Berg, wedstrijdleider bij de Atletiekvereniging Hanzesport. “We kijken terug op een geslaagde loop met mooie deelname. Dit jaar was een extra uitdaging met het verleggen van onze route. Dit vraagt natuurlijk om aanpassingen vanuit de organisatie maar dat verliep perfect. Grote dank aan alle begeleiding onderweg, vrijwilligers, verkeersregelaars, parkeerwachters en EHBO”, vertelde ze. Ook werd er veel aandacht geschonken aan het milieubewustzijn. Langs de route stonden diverse afvalbakken met spandoeken om lopers te stimuleren voor een schone omgeving. “Hieraan hechten wij veel waarde bij de vereniging, het is dan ook mooi om veel positieve reacties te ontvangen van de lopers.”

Grote Veldloop Vorden, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink
Grote Veldloop Vorden, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink
Grote Veldloop Vorden, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink
Grote Veldloop Vorden, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink
Grote Veldloop Vorden, zondag 5 november. Foto: Damon Teerink