Extra trainingen in Borculo voor de talenten in de onder9 en onder10-categorie onder begeleiding van de FC Twente/Heracles Academie. Foto: PR
Extra trainingen in Borculo voor de talenten in de onder9 en onder10-categorie onder begeleiding van de FC Twente/Heracles Academie. Foto: PR

Regiotrainingen FC Twente/Heracles Academie van start

Sport Borculo

BORCULO - Op sportpark de Wildbaan starten volgende week de Regiotrainingen van de FC Twente-Heracles Academie. 

De Regiotrainingen zijn onderdeel van het Regioplan. Met het Regioplan zoekt de voetbalacademie nadrukkelijk de samenwerking met clubs in de regio, waarbij de gelijke kansen van het kind centraal staan. De talentvolle jeugd in de leeftijdscategorieën van 10 jaar en jonger gaat één keer in de week in de regiotrainingen volgen onder leiding van Regiotrainers en blijven daarnaast bij hun eigen voetbalclub spelen. Ook biedt het Regioplan talentvolle jongens, meisjes en trainers uit de regio de kans om zichzelf te ontwikkelen.

De FC Twente-Heracles Academie organiseert voor de Onder 9- en Onder 10-lichtingen, gedurende 24 vrijdagen per seizoen, een extra training. De komende negen trainingen zijn op sportpark de Wildbaan, de thuisbasis van vv Reünie en UNO ‘21. De datums van de trainingen zijn 24 november, 1, 8, 15 december, 12, 19, 26 januari en op 2 en 9 februari. 

Per leeftijdscategorie worden er in totaal 150 spelers/speelsters uitgenodigd die over zes, geografisch gekozen, amateurverenigingen trainen. Op iedere locatie is er een coördinator vanuit de FC Twente/Heracles Academie aangesteld, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de Regiotrainingen. De coördinator wordt op zijn beurt weer ondersteund door talentvolle en ambitieuze amateurtrainers van de partners.