De volledige selectie van Vorden VR1 voor het seizoen 2023-2024. Foto: Johan Bolink

De volledige selectie van Vorden VR1 voor het seizoen 2023-2024. Foto: Johan Bolink

Vrouwen van Vorden nog altijd fier koploper

Sport Vorden

Vorden 2 blijft met 4-1 zege op koers

VORDEN - Het eerste damesteam van v.v. Vorden heeft de koppositie op de ranglijst verstevigd door te winnen van naaste concurrent V&L (1-2). Doordat de andere concurrent Overwetering eveneens verloor is het Vordense team als enige nog ongeslagen met 16 punten uit zes duels. Ook het enige andere team van v.v. Vorden dat op deze gure zondag 20 november in actie kwam, het tweede, slaagde erin de Vordense eer hoog te houden door thuis met 2-1 te winnen van Haarle 2.

Het tweede elftal van v.v. Vorden speelt voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de res. 2de klas KNVB, nadat het in het seizoen 2021-2022 kampioen was geworden van de res. 3de klas. Dit seizoen prijkt het team van trainer Stijn Wentink en zijn assistent Hugo van Ditshuizen vanaf de eerste speeldag in het linker rijtje. Afgelopen zondag traden zij aan tegen de nummer 10 van de competitie, Haarle 2. Van de vaste groep van zestien spelers zijn Thomas Oonk, Kevin Vliem, Kevin Esselink en Ties Wentink langdurig geblesseerd. Sam Abbink en Nick Ziggers spelen regelmatig mee vanuit de eerste selectie om ook de gewenste ‘minuten’ te maken. Ditmaal stond Quinten Eigenraam in het doel, omdat de ‘tweede keeper’ Daniël Wabeke (keeper van Vorden 7) ook geblesseerd is. De keeper van de JO19-1 speelde een prima wedstrijd, net als een week eerder de keeper van de JO19-3, Nima Nedaee, die het uitstekend deed in de wedstrijd tegen ABS 2. Vorden was over de gehele negentig minuten de betere ploeg, was het meeste in balbezit en was veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander. Toch kwam de ploeg in de achtste minuut op een 0-1 achterstand, maar via twee ‘dode’ momenten werd die  omgebogen tot een ruststand van 2-1. De gelijkmaker kwam via een kopbal van Sam Abbink tot stand en de 2-1 werd binnengeschoten door routinier en aanvoerder Stefan Eggink.
In de tweede helft werden Gijs en Renz gewisseld voor Rahem Pabai en Sven Groot Wassink. Vorden 2 hield het initiatief en kwam nu ook in de voorhoede steeds dreigender voor het doel van Haarle. Sven Groot Wassink maakte na 70 minuten de verdiende 3-1 toen de snelle 20-jarige buitenspeler een verkeerde terugspeelpass onderschepte en daarna koelbloedig afrondde.
De eindstand van 4-1 kwam op het scorebord te staan na de mooiste aanval van de wedstrijd. Van achteruit werd via keurig positiespel uiteindelijk Werner Rondeel aangespeeld aan de linkerkant en deze begon aan een indrukwekkende solo over de breedte van het veld. Vanaf de linker zijlijn liep hij evenwijdig aan de zestienmeterlijn een mannetje of drie-vier voorbij en uiteindelijk speelde hij in de drukte van het zestienmetergebied spits Chico Lindenschot aan. Deze draaide keurig uit op zijn rechterbeen en schoot vanaf een meter of 11 prima raak in de voor hem rechter benedenhoek. Tom Bouwmeester en Guido Beernink waren in de 70ste minuut in het veld gekomen voor Milo van der Pol en Nick Ziggers. Een kwartier voor tijd verving Sander Eggink nog Werner Rondeel.
Vorden 2 begon in de volgende opstelling : Quinten Eigenraam - Gijs Bruinsma, Stefan Eggink, Milo van der Pol, Jesse Barendsen - Sem Barendsen, Sam Abbink, Renz Avink - Werner Rondeel, Nick Ziggers, Chico Lindenschot.

Vorden VR1
De dames van Vorden VR1 moesten afreizen naar Teuge of beter gezegd ‘de Vecht’. Door het vertrek van De Hoven VR1 bestaat de competitie nu nog maar uit tien ploegen. Aangezien Vorden VR1 de winstpartij tegen de Hoven zo door de neus werd geboord, was de stand voorafgaand aan de wedstrijd weer erg spannend met Vorden, Overwetering en V&L met respectievelijk 13, 12 en 12 punten uit vijf wedstrijden.
Vorden VR1 won gisteren de wedstrijd tegen deze lastige tegenstander V&L met 1-2. Beide doelpunten werden gemaakt door Dione Bouwmeester. Deze handige en snelle buitenspeelster bewees daarmee nog weer eens haar waarde. Het team sloeg daarmee direct een flink gat, aangezien Overwetering ook nog eens verloor van AZC (2-3). Zodoende staat de ploeg van trainer Bert-Jan Koekenbier nu alleen bovenaan met 16 uit 6 en volgen V&L en Overwetering nu dus met 12 uit 6. Warnsveldse Boys VR1 hebben 9 uit 4 en kunnen dus nog in de buurt komen van Vorden, wanneer het de beide inhaalwedstrijden weet te winnen.
Volgende week zondag speelt Vorden VR1 uit tegen Overwetering VR1.