Duurloop op zondagmorgen. Foto: PR Archeus
Duurloop op zondagmorgen. Foto: PR Archeus

Loop een keertje mee met Archeus

Sport

WINTERSWIJK - Elke zondagochtend lopen er groepjes Archeus-leden in de omgeving van Winterswijk. En een enkele keer gaan ze gezamenlijk naar een loopje in de buurt, zoals binnenkort de Keiloop in Meddo op 26 december of Archeus eigen Moore MKW Cross op 14 januari.

Elke zondagochtend kunnen liefhebbers meelopen met twee duurloopgroepen. De ene (recreatieve) groep loopt afstanden tussen de 5 en 12 in een rustig tempo. Het motto is dat iedereen die 5 km achter elkaar kan lopen mee kan doen en dat niemand alleen loopt. De groepen lopen het eerste deel van de route samen waarbij zij daarna splitsen voor een kortere of een langere afstand. (Vanaf 6 tot ca 12 km).
De andere (prestatieve) groep loopt sneller en meestal iets langere afstanden tot ongeveer 21 kilometer en traint soms naar een marathon. Tijdens deze duurloop worden er regelmatig ook korte intervallen met hogere tempo’s gelopen.
Wie mee wil doen kan aansluiten. Deelname is kosteloos. Op zondag 10 december kunnen belangstellenden gratis en vrijblijvend meelopen. Lopers vertrekken om 9.00 uur vanaf het sportcomplex de Hunenbulten aan de Vredenseweg 136. Annmelden is niet nodig.

Open trainingen op dinsdag en zaterdag
Ook zijn er open trainingen op dinsdag 5 december op de baan en zaterdag 9 december in ’t Rommelgebergte.

Baantraining
Voor de open baantrainingen bis men welkom op  sportcomplex de Hunenbulten aan de Vredenseweg 136. Wie mee wil doen, is welkom vanaf 19.30 uur als men begint en ontspannen wil (leren) hardlopen en eventueel wilt toewerken naar een 5 kilometer loop. Ook kunnen lopers aansluiten op dit tijdstip als zij al 5 km kunnen lopen en willen trainen naar een snellere tijd en/of te trainen naar de 10 kilometer. Om 20.00 uur starten meer ervaren lopers die hun tijden willen verbeteren op de afstanden vanaf 5 km tot de marathon. De baantrainingen bestaan uit loopscholing en het hoofdprogramma met interval.

Rommelgebergte
Op zaterdagochtend kan er opgestart worden in het bos. In een klein groepje loopt de  deelnemers korte stukken afgewisseld met oefeningen. Uiteraard starten ze met warmlopen en loopscholing om de looptechniek te verbeteren. De training is geschikt voor elk niveau, iedereen kan de training op zijn eigen tempo afleggen, onder begeleiding van een ervaren trainer.  Start: 9 uur op de parkeerplaats van de trimbaan aan de Arrasveldweg.