Sander Visschers probeert zich los te rukken van zijn directe tegenstander van Markelo. Foto: Johan Bolink

Sander Visschers probeert zich los te rukken van zijn directe tegenstander van Markelo. Foto: Johan Bolink

johanbolink.nl

VV Vorden sluit enerverende week af met nederlaag

Sport Vorden

Jeroen Tijssen lid van Verdienste, twee bestuursleden stoppen

VORDEN - De voorbije week is voor VV Vorden een enerverende geweest, waarin veel gebeurde. Tijdens de ledenvergadering op woensdag 29 november nam de vereniging afscheid van de bestuursleden Rob Oplaat en Ilse Oldenhave, op vrijdag 1 december werd tijdens het afsluitende 45+-toernooi Jeroen Tijssen benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ en op zondagmiddag 3 december verloor Vorden 1 teleurstellend van Markelo 1.

Een van de bestuursleden die zich tijdens de ledenvergadering over het seizoen 2022-2023 niet meer herkiesbaar stelde was Ilse Oldenhave Zij was drie jaar lang belast met ‘Horeca’. Ze kreeg met haar start in 2020 direct te maken met de zeer pittige en zware coronaperiode. Constant moeten schakelen rondom maatregelen, afspraken binnen de verenigingen, veranderde openingstijden en ‘last-but-not-least’ de handhaving rondom de 1,5 meter, bezorgden Ilse en haar kantinecommissie een zeer pittige tijd. Toen deze periode in de zomer van 2022 voorbij was kwam er een enorme toeloop met daarbij ook de verhoging van de bezetting van de kantine door het seizoen heen. De kantine brak in de afgelopen 1,5 jaar alle records en mede door de inzet van Ilse is dit allemaal goed verlopen.
Rob Oplaat begon in 2019 als bestuurslid ‘voetbalzaken’. Hij was als coördinator voor de trainers in de Jeugdcommissie en als wedstrijdsecretaris bij de jeugd en later ook bij de senioren jarenlang de spil in het wekelijkse voetbalgebeuren bij VV Vorden. Met zijn 35-jarige (!) vrijwilligersperiode bij deze vereniging behoort Rob tot ‘het meubilair’. Ook tijdens deze 4-jarige bestuursperiode heeft hij zijn taken altijd met een geel-zwart verenigingsgevoel volbracht. Daarbij zijn in alle keuzes, schema’s en aanstellingen die hij wekelijks moest maken, de belangen van alle voetballeden en voetbaltrainers evenredig meegewogen. Voorzitter Dirk Jan Wesselink bedankte beide bestuursleden voor hun inzet, tijd en energie.

Lid van Verdienste
De afsluitende ronde van de 45+ competitie heeft Jeroen Thijssen, coach van het 45+ team flink verrast. Na afloop van de wedstrijden van afgelopen vrijdagavond werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van VV Vorden.
De wedstrijden werden ditmaal gespeeld op het eigen Europlanit Buitensportpark in Vorden. Na afloop was er een gezellig samenzijn met alle vijf deelnemende teams. Naast dit zestigtal voetballers waren daar ook nog opvallend veel andere leden van VV Vorden bij aanwezig. De reden daarvoor werd uiteindelijk ook Jeroen Thijssen duidelijk, toen halverwege de avond voorzitter Dirk Jan Wesselink de microfoon ter hand nam en hem benoemde tot Lid van Verdienste. Jeroen is al meer dan veertig jaar lid van de club en heeft zich na zijn actieve carrière als speler van zowel het 1ste als 2de elftal vooral verdienstelijk gemaakt als trainer-coach, scheidsrechter, organisator van evenementen, coördinator van verhuur- en uitleen horecaspullen, kartrekker met allerlei klussen(dagen), lid van de seniorencommissie en sowieso allerlei activiteiten rondom de kantine. Het welgemeende applaus en de vele reacties op social media lieten zien dat de vereniging zeer in zijn nopjes is met alle inzet van Jeroen.

Vorden 1 verliest
Vorden 1 leed afgelopen zondag een teleurstellende nederlaag tegen subtopper Markelo 1. Het plan om na de overwinning op Beuningse Boys nu ook de thuiswedstrijd tegen Markelo winnend af te sluiten, viel vooral in de 2de helft geheel in duigen. De ruststand van deze wedstrijd was 0-1, omdat in de allerlaatste minuut van de eerste helft Markelo uit een fraaie steekpass Robin Verstege wist te verslaan. Heel Vorden (inclusief grensrechter André Garritsen) was echter van mening dat het doelpunt uit een buitenspelsituatie was ontstaan, maar scheidsrechter Harmelink wees gedecideerd naar de middenstip. In de tweede helft probeerde Vorden nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar het werd juist 0-2 en 0-3, alvorens pas in de 87ste minuut Niek Spiegelenberg voor de gewenste Vordense tegentreffer kon zorgen. In de allerlaatste minuut liep invaller Sam Abbink tegen een rode kaart aan en tot overmaat van ramp scoorde Markelo ook nog eens de 1-4.
Komende zondag speelt Vorden 1 uit tegen Varsseveld en 17 december staat de inhaalwedstrijd tegen Columbia in Apeldoorn op het programma.