Sint leest een leuke anekdote uit het Grote Boek voor aan de sponsors van AGL Mobiel uit Laren. Foto: Natasja Veldmaat

Sint leest een leuke anekdote uit het Grote Boek voor aan de sponsors van AGL Mobiel uit Laren. Foto: Natasja Veldmaat

Natasja Veldmaat

Sinterklaas en pieten bezoeken klootschieters Klein Dochteren

Sport Lochem

KLEIN DOCHTEREN - Het was, ondanks de kou uitstekend klootschietweer. Op zaterdag 2 december vond voor de vijfde keer het jaarlijkse Sinterklaastoernooi plaats bij Klootschietersvereniging Klein Dochteren. ‘s Middags arriveerde een zeventigtal sporters voor het toernooi: van verenigingen van de Nederlandse Klootschietbond tot aan buurtverenigingen/vriendengroepen.

Na een welkomstwoordje van voorzitter Diny Beumer gingen de teams op pad. De wedstrijden vonden plaats op twee parcoursen: het lange en het korte parcours met start vanaf clubhuis ‘Bethel’ aan de Kijksteeg. Er werd goed gegooid, ook door degenen die de klootschietsport niet actief beoefenen.
Nadat iedereen weer terug was in Bethel, kwam er iemand op een scootmobiel aangereden. Dat bleek Sinterklaas met zijn pieten te zijn. Hij werd enthousiast binnengehaald met een welkomstlied. Hij had het grote Sinterklaasboek meegenomen, waaruit hij enkele hilarische voorvallen voorlas en waarvan de betrokken personen bij hem moesten komen. Daarna maakte hij de uitslagen van het klootschiettoernooi bekend en reikte Diny Beumer de prijzen uit aan de winnaars.

Uitslagen
De uitslagen van dit zeer gezellige en sportieve toernooi zijn:
AKF-klasse 1 (lang parcours): 1. Klein Dochteren 1 met 61 schoten en 18 meter; 2. Klein Dochteren 2 met 63 schoten en 15 meter; 3. Eibergen 1 met 65 schoten en 16 meter
AKF overig (lang parcours): 1. Respelhoek 3 met 71 schoten en 61 meter; 2. Dijkhoek 4 met 78 schoten en 33 meter;.
AKF overig (kort parcours): 1. Klein Dochteren 3 met 51 schoten en 14 meter; 2. Klein Dochteren 4 met 68 schoten en 31 meter

Vrije klasse (lang parcours): 1. Borculoseweg 1 met 60 schoten en 93 meter; 2. Rapenburg 1 met 70 schoten en 64 meter; 3. Borculoseweg 2 met 76 schoten en 18 meter; 4. Rapenburg 2 met 80 schoten en 55 meter; 5. Deldense buurtvereniging met 81 schoten en 43 meter.
Vrije klasse (kort parcours): 1. AGL mobiel 1 met 59 schoten en 40 meter; 2, AGL mobiel 3 met 69 schoten en 5 meter; 3. Team Nijenhuis met 70 schoten en 15 meter; 4. AGL mobiel 2 met 81 schoten en 35 meter.

Kennismaken met deze sport kan tijdens de zondagse trainingsochtenden. Start om 9.45 uur bij clubhuis Bethel aan de Kijksteeg 8 in Lochem. Zie ook de website.


www.kvkleindochteren.com