Mees Temming. Eigen foto

Mees Temming. Eigen foto

Mees Temming (12) uit Lichtenvoorde is aangestoken met het survivalrun-virus

Sport Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De 12-jarige Mees Temming uit Lichtenvoorde is één van de drie winnaars van het startbewijs voor de 33ste Beltrumse Survivalrun op zondag 7 januari. Ook Arjan Luiten en Mitchel Somsen uit Aalten wonnen een deelnameticket. Kom jij hen of één van de 1560 andere deelnemers aanmoedigen en de energie van de survivalrun ervaren? De eerste lopers gaan van start om 09.15 uur, met diverse categorieën gedurende de dag.

Om de samenwerking tussen Survivalrun Beltrum en Achterhoek Nieuws te vieren, is in november een lezersactie uitgezet. Uit de inzendingen zijn de drie winnaars geloot. Maak kennis met winnaar Mees Temming uit Lichtenvoorde, die meedoet aan de jeugdrun van 7 kilometer.

‘Startbewijs winnen bij Achterhoek Nieuws’, leest Denise Wopereis uit Lichtenvoorde, moeder van Mees Temming, in de Elna. Dat kan geen toeval zijn, denkt ze direct. Het zal haar niet nog eens gebeuren dat ze haar zoon nét te laat opgeeft voor een survivalrun. De winactie van Achterhoek Nieuws en Survivalrun Beltrum kwam dus als geroepen. “Ik dacht: Het gaat me niet nogmaals gebeuren dat ik te laat ben met opgeven, vandaar dat ik hem dubbelop opgaf: én via de inschrijving én via Achterhoek Nieuws. Nu kan het niet meer mis gaan.”
Veel respect heeft ze voor de inzet en het doorzettingsvermogen van Mees. “Sinds de run in Harreveld van afgelopen zomer is hij aangestoken met het survivalvirus. Met ons gezin waren we een jaar eerder aan het posten bij een hindernis tijdens de survivalrun in Harreveld. Mees was volledig gefocust op de deelnemers die op verschillende manieren de hindernis aflegden. ‘Volgend jaar doe ik mee’, zei hij na afloop. Hij is lid geworden van SSH, de vereniging in Harreveld en sindsdien springt hij iedere zondag zijn bed uit om daar te trainen. Wat een enthousiasme, energie en doorzettingsvermogen heeft die Mees!”
Mees zelf kijkt erg uit naar de run in Beltrum. “Afgelopen zomer heb ik meegedaan met de run in Harreveld. Ik had daarvoor nog niet getraind. Een week voor de run mocht ik met mijn tante Marlot, die ook survivalt, een keer trainen. Dat vond ik prachtig en eigenlijk vond ik het niet eens zo zwaar. Ik heb van haar toen wel de voetklem geleerd, dat leek haar wel handig voor de run. Anders was het me ook niet gelukt, kan ik nu wel zeggen. In Harreveld ben ik dit jaar als tiende geëindigd in mijn categorie. Na deze run ben ik écht bij survival gegaan. Ik vind het fijn om lekker fanatiek buiten te sporten en heb daarnaast altijd véél energie. Dit past perfect naast het voetballen bij Longa ‘30.”

Door de afwisseling in hindernissen verveelt de sport hem nooit. “Het is cool om te zien dat sommige dingen, zoals apehang, de swing over en het daknet me steeds beter lukken. Ik heb nog niet eerder met de run in Beltrum meegedaan, maar verwacht van de run dat het sowieso heel koud gaat worden, maar door de afwisseling in hindernissen en ondertussen blijven lopen, komt dat zeker goed. Verder denk ik dat er een hele gezellige sfeer is. Ik heb er veel zin in!”

Goed begaanbaar per fiets
Kom ook naar Beltrum op 7 januari om de survivalatleten, van jong tot oud, aan te moedigen! Voor de toeschouwers is er een specifieke fietsroute uitgezet, met als startpunt Beltrum. In en rondom Beltrum is er voldoende parkeergelegenheid. Moedig de sporters aan en geniet van de uitdagende sport, de strijd tegen de elementen! Geniet van de gezelligheid in het dorp en langs het parcours, met kraampjes met eten, drinken en live muziek op prachtige zichtlocaties. De finish van alle afstanden is op het Mariaplein in Beltrum, waar naast de spectaculaire slothindernis ook vertier is voor jong en oud.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant