Bram, Jayvani, Fenne, Cato en Luuk beleven een plezierige schaatsmiddag op De Krabbelbaan van IJsclub 'De Molenkolk'. Foto: Alice Rouwhorst

Bram, Jayvani, Fenne, Cato en Luuk beleven een plezierige schaatsmiddag op De Krabbelbaan van IJsclub 'De Molenkolk'. Foto: Alice Rouwhorst

IJspret op De Krabbelbaan

Sport Steenderen

STEENDEREN – Net als in Winterswijk kon op de ijsbaan ‘De Molenkolk’ dinsdag geschaatst worden op natuurijs. Voor een marathonafstand moesten er wel heel veel rondjes gemaakt worden, want alleen op het ijs van de Krabbelbaan konden de ijzers onder gebonden worden. Een aantal kinderen deed dat daadwerkelijk en beleefden een sportieve, leuke middag op de eerste schaatsdag van het nieuwe jaar.

Door Alice Rouwhorst

Na een korte inspectie van het ijs konden de pagina’s van de sociale mediakanalen dinsdagmorgen bijgewerkt worden met de mededeling dat de Krabbelbaan voor schooljeugd de komende dagen geopend zal zijn van 14.00 tot 18.00 uur. De basisscholen in Steenderen en Toldijk werden van dit feit ook telefonisch op de hoogte gebracht.

Schaatsen en daarna opwarmen in de Ieskeet
Een handjevol kinderen was dinsdagmiddag op de baan. Kyra had de schaatsten al klaar liggen en was na schooltijd gauw richting de ijsbaan gegaan om van het ijs te genieten. Net als een vriendengroepje uit groep 7 van de Pannevogel. Een enkele ouder met zoon of dochter was tevens op het kleine baantje te vinden, met of zonder stoel om de jonge beginneling te ondersteunen. “Het bericht moet zich nog rondzingen. Morgen is het vast drukker”, zegt Willy Rutjes, één van de bestuursleden die deze middag aanwezig is. Dan is er ook minder wind voorspeld, want die maakte het frisjes, zeker bij (te) lang stil staan. Binnen in De Ieskeet werd het gelukkig langzaamaan warmer door de extra kachel die door Rutjes in de gauwigheid was gebracht. De warme koffie, thee of chocolademelk die Martje Eggens klaar had en een koekje of snoepje hielpen daarnaast bij het weer op temperatuur komen en het stillen van de lekkere trek. De ouders en kinderen maakten er dankbaar gebruik van.

Waarschijnlijk te korte vorstperiode
Het ijs van de grote baan heeft nog extra vorst nodig, constateerden Rutjes en Martin Nieuwenhuis deze middag na een inspectieronde. “We hopen dat we morgen de grote baan ook open kunnen doen, maar dat zal er zeer om spannen. Het vriest alleen vanavond nog goed en dan gaat het kwik alweer omhoog. Ik vrees dat dat te weinig is”, zegt Rutjes. Voor informatie over het wel of niet open gaan van de grote ijsbaan, raadpleeg de website.


ijsclubdemolenkolk.nl

De A-viertjes kunnen weer buiten gehangen worden. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant