Afbeelding

Damesteams van HV Grol pakken de punten

Sport Groenlo

GROENLO - Succes voor de dames van handbalvereniging Grol. Zowel het eerste als het tweede team wonnen hun competitiewedstrijd.

Na de goede wedstrijd van vorige week trad het eerste damesteam van Grol vol goede moed aan tegen de nummer 2 op de ranglijst, de Tukkers uit Albergen. Het begin was echter wat nerveus en foutjes in de afronding werden direct genadeloos afgestraft met snelle break-outs van de tegenstander. Na een minuut of twintig keek Grol dan ook tegen een 4-7 achterstand aan. Daarna herpakte de thuisploeg zich goed en mede door weer een solide offensieve dekking verkleinden ze de achterstand. Door een prachtige, snoeiharde goal vanaf de middellijn van Lise in de laatste seconde van de eerste helft, werd de aansluiting gevonden: 8-9.
De tweede helft verliep van de eerste tot de laatste minuut ongekend spannend. Beide ploegen namen wisselend de leiding of kwamen weer langszij. Kim keepte opnieuw een bijzonder sterke partij en bracht de tegenstander daarmee tot wankelen. Met snel en slim samenspel in de laatste minuten namen de dames uit Groenlo een kleine voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven: het werd dankzij een top teamprestatie 21-19.
Komende zondag speelt DS1 tegen Olympia, in Hengelo O.

Grol DS2
Het tweede team had zaterdagavond de dames van Stevo 2 te gast. Tijdens de uitwedstrijd ging het lange tijd gelijk op, maar gaf HV Grol de wedstrijd in de laatste minuten weg. Dat mocht niet nog een keer gebeuren. De openingstreffer kwam van Stevo, maar HV Grol kwam met een snel en helder antwoord en bracht de stand naar 4-1. De eerste helft liep lekker en de bal belandde vaak achter de keepster van Stevo. Met een stand van 13-8 werd de rust aangefloten.
In de tweede helft was het opnieuw Stevo dat het eerste scoorde. Maar Grol had niet hetzelfde antwoord als in de eerste helft. Stevo kreeg meer grip op de wedstrijd en de thuisploeg zakte terug in traag en afwachtend spel. Duidelijk een mindere fase, maar ze wilden het niet net als bij de uitwedstrijd in de laatste minuten weggeven. HV Grol bleef de gaatjes zoeken en hoewel het niet heel goed lukte om langs Stevo heen te komen, bleek de voorsprong uit de eerste helft net genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken.
De dames treden op zondag 4 februari in Hengevelde aan tegen WHC.