Warnsveldse Boys 1 bereikt de kwartfinale van de Achterhoekcup.
Foto: Suzanne Halfmouw
Warnsveldse Boys 1 bereikt de kwartfinale van de Achterhoekcup. Foto: Suzanne Halfmouw

Warnsveldse Boys naar kwartfinale Achterhoekcup na zege op AZSV

Sport Warnsveld

WARNSVELD - Warnsveldse Boys (uitkomend in de 3e klasse) is door naar de kwartfinale in de Achterhoekcup, nadat ze op sensationele wijze de 4e divisieclub AZSV uit Aalten hebben verslagen.

Voordat de ploeg uit Warnsveld ook maar besefte dat de wedstrijd al was begonnen, keek het al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 25e seconde was het Benjamin Roters die zijn ploeg op een snelle voorsprong bracht. Warnsveldse Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist zich prima staande te houden. AZSV kreeg meerdere kansen in de eerste helft maar wist deze niet te benutten. De kans op de gelijkmaker door Matthijs de Boer, maar deze zag zijn schot op de lat belanden. 

In de tweede helft kon AZSV de voorsprong niet uitbreiden en moest toezien hoe Matthias Hoorn in de 70e minuut de gelijkmaker in het net schoot. In de 84e minuut dan toch een score voor AZSV maar deze werd door de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Warnsveldse Boys hield uitstekend stand, eindstand 1-1. Bij de Achterhoekcup betekend een gelijke stand dat shoot-outs moeten bepalen wie de winnaar gaat zijn. Voor Warnsveld schoten Hidde broer en Djelano Noordman raak en maakte keeper Erik zich onsterfelijk door maar liefst 3 shoot-outs te stoppen. Het beslissende punt lag in handen van Thom Boeve, bij een score zou zijn team zich plaatsen voor de kwartfinale. Thom hield het hoofd koel en op fantastische wijze kwam hij langs de keeper en schoot de bal in het net. Een schitterende teamprestatie met een verdiend resultaat voor de ploeg van Michel Feukkink, die zich kan opmaken voor de kwartfinale van de Achterhoekcup.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant