Tijdens de aftrap van de editie 2024. Foto: Mediateam De Graafschap
Tijdens de aftrap van de editie 2024. Foto: Mediateam De Graafschap c:2024

130 kinderen starten in de Graafschap Verbindt Naober Competitie

Sport Aalten

AALTEN - Afgelopen donderdagmiddag 29 februari trapten circa 130 kinderen De Graafschap Verbindt Naober Competitie af op Sportpark Villekamp. De eerste wedstrijddag werd door wethouder Hans te Lindert geopend met een korte warming-up. Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Aalten en omgeving gaan vanaf nu tien weken de strijd met elkaar aan op én naast het voetbalveld.

Het was een geslaagde opening. Mascotte Guus kwam samen met spelers van De Graafschap een kijkje nemen, er was publiek en er waren mooie wedstrijden. Hoewel voetbal een belangrijk onderdeel is van de Naober Competitie, is dit geen normale voetbalcompetitie. Het leveren van maatschappelijke bijdrages door de teams is minstens zo belangrijk om punten te halen, zo niet belangrijker. Daarnaast staat sportiviteit hoog in het vaandel. Sociaal werker Michiel Stronks: “Het is belangrijk dat kinderen ervaren dat iets voor een ander doen, iets overhebben voor een ander leuk is én voldoening geeft. De speelplek schoonmaken, wandelen met een eenzame buurman, geld inzamelen voor een goed doel, het kan allemaal.”
De Naober Competitie is een samenwerking tussen Stichting De Graafschap Verbindt, Figulus Welzijn, De Talentverbinder, gemeente Aalten, het Graafschap College Sport en Bewegen en AZSV. Dit jaar doet een recordaantal teams van zeventien mee. Jasper Huijink (Stichting De Graafschap Verbindt): “We zijn een aantal jaar geleden begonnen met deze competitie en het heeft zich geëvolueerd tot een fantastisch concept dat we inmiddels in meerdere gemeentes uitrollen. Vorig jaar werden er in gemeente Aalten meer dan veertig buurtbijdrages geleverd. Dat gaan we met zoveel kinderen dit jaar natuurlijk overtreffen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant