Enkele prijswinnaars van 't Höfke, met (vlnr) Dylan Klein Willink, Jason Klein Willink, Lieve Lambrechts, Evi Hengeveld, Vajen Rutgerink. Foto: PR
Enkele prijswinnaars van 't Höfke, met (vlnr) Dylan Klein Willink, Jason Klein Willink, Lieve Lambrechts, Evi Hengeveld, Vajen Rutgerink. Foto: PR

Negen podiumplaatsen judoka’s ’t Höfke Neede in Gramsbergen

Sport Neede

NEEDE/GRAMSBERGEN - Een medailleregen was er afgelopen weekend voor de judoka’s van ‘t Höfke. Drie leden van de judovereniging uit Neede mochten op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. Daarnaast werden er vier tweede en twee derde plaatsen behaald.

Het was weer een mooie judodag voor de tien judoka’s van judovereniging ’t Höfke uit Neede. Deze keer werd er strijd geleverd in het MFC-gebouw De Binder in Gramsbergen. Het toernooi werd georganiseerd door judoclub Haragei uit Gramsbergen en er werd deelgenomen door 180 judoka’s afkomstig van verenigingen uit Nederland, Duitsland, België en Engeland. 

De wedstrijden werden afgewerkt in vier tijdsblokken. Er werd op drie matten gestreden, dus voor de coach was het soms ook heen en weer rennen, maar dat mocht de pret niet drukken. Van de tien deelnemende judoka’s wisten er maar liefst negen beslag te leggen op een podiumplaats. Helaas voor de tiende Needse deelnemer, Cheryl Hengeveld, moest die genoegen nemen met een vierde plaats. 

De judoka’s, die waren ingedeeld in zowel gewichts- als leeftijdsklassen over meerdere poules, vermaakten het publiek. Hoewel het er tijdens de wedstrijden nogal eens fel aan toeging hing er een heel ontspannen en genoeglijke sfeer. 

Uitslagen: 1e plaats: Lillian Leushuis, poule 5 deelnemers gemengd tot en met 33 kg; Kyan Kruizinga, poule jongens 5 deelnemers tot en met 41 kg; Dylan Klein Willink, poule jongens 6 deelnemers tot en met 63 kg. 2e plaats: Vince te Velthuis, poule gemengd, 6 deelnemers tot en met 31 kg; Evi Hengeveld, poule gemengd, 4 deelnemers tot en met 42 kg; Lieve Lambrechts, poule meisjes tot en met 55 kg; Vajen Rutgerink, poule gemengd tot en met 60 kg. 3e plaats: Ruben Brijker, poule jongens tot en met 40 kg; Jayvano Boswinkel, poule jongens tot en met 38 kg. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant