Lynn Holtslag en Emma Beltman turnden namens RGV naar een eerste en tweede plaats. Foto: Anne Mieke van Haaften
Lynn Holtslag en Emma Beltman turnden namens RGV naar een eerste en tweede plaats. Foto: Anne Mieke van Haaften

Lynn Holtslag regiokampioen turnen

Sport Ruurlo

RUURLO/DOETINCHEM - Het turnseizoen loopt ten einde en daarom staan er alleen nog maar finales op de wedstrijdkalender. Die data staan bij Lynn Holtslag van RGV met rood in de agenda. Zaterdag pakte zij de titel van Regiokampioen. 

Afgelopen zaterdag werden in Doetinchem de finales van de Bovenbouw teams in supplement F,G en H en de individuele finales in de Middenbouw 5 en 6 gehouden. RGV had in deze finales een team in F, twee turnsters in de Middenbouw 6 en drie in de Middenbouw 5.

Het succes voor de RGV was pas in de laatste wedstrijd. Hier presteerden, in de MB5, Lynn Holtslag en Emma Beltman het om de eerste en de tweede plaats te pakken. In een groot veld van dertig turnsters waren ze vooral op brug en balk te sterk voor hun concurrenten. Ook Liza Woerts etaleerde haar talent. Met een negende plek nestelde zij zich knap in de top-10.

Gwen Groot Zwaaftink en Luna Gotink turnden dit seizoen voor het eerst mee. Daarom was het al een verrassing dat zij zich plaatsten voor de individuele finale. Hierdoor zijn ze weer een ervaring rijker. Deze RGV-turnsters eindigden keurig in de middenmoot.

Het team F kon, in verband met blessures bij vier van de vijf turnsters, niet voluit gaan op de wedstrijdvloer. Helaas hadden ze daardoor ook geen zicht op een podiumplek. Deze turnsters hebben nog wel individuele- en toestelfinales op de kalender staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant