Tijdens Koningsdag kon de jeugd kennis maken met LTTC De Toekomst. Foto: Arjen Dieperink

Tijdens Koningsdag kon de jeugd kennis maken met LTTC De Toekomst. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

De Toekomst timmert aan de toekomst

Sport Lochem

LOCHEM - Tafeltennissen in de Gudulakerk. Dat kon tijdens Koningsdag want de Lochemse Tafeltennis Club LTTC) De Toekomst had er twee tafels opgesteld waar kinderen een balletje konden slaan. En die stonden in de rij, tot groot genoegen van de aanwezige LTTC-leden.

Door Arjen Dieperink

Het lijkt allemaal zo simpel maar het tegendeel is waar zegt Lennart Easton, LTTC-bestuurslid en verantwoordelijk voor de jeugd. “Maar als een kind het leuk lijkt om een keer bij ons mee te doen kan hij of zij tijdens de trainingsdagen op dinsdag en donderdag tussen zes en half acht ’s avonds gewoon binnenlopen. Het is wel belangrijk dat de ouders meekomen, die kunnen vanuit de kantine kijken hoe hun kind het doet. Vinden ze het na drie tot vijf keer gratis meedoen nog steeds leuk, dan kunnen ze lid worden. De jeugd kan zich ook nu al bij mij opgeven op 06-5364 6021.”
LTTC De Toekomst kent spelers uit verschillende leeftijden. Het is zoals iemand het beschreef ‘één grote familie” waar veel toernooien worden georganiseerd .

Vernoemd
Een de tafeltennissers die met grote regelmaat in De Jan Wissinkhal speelt is de 74-jarige Chris Wenneker. Hij is is er best trots op dat een van de toernooien van de De Toekomst vernoemd is naar zijn vader. “Van oorsprong, heb ik vernomen, begon het als Veelerstoernooi, verwijzend naar onze sponsor dansschool Veelers (1971-1999). Daarna veranderde de naam in Wil Vorenkamp toernooi, een van de oprichters van De Toekomst die heel veel voor de vereniging heeft gedaan. In 2008 overleed mijn vader op 83-jarige leeftijd. Het idee kwam toen om het toernooi naar hem te vernoemen om dat hij ook veel voor de vereniging heeft gedaan, in bijzonder voor de jeugd Door zijn vader kwam Chris zo’n vijfendertig jaar geleden eveneens bij De Toekomst terecht. “Ik had het klootschieten wel een keer gezien en ben door mijn vader overgehaald om tafeltennis te gaan spelen.”

De club sluit op vrijdag 28 juni vanaf 19 uur naast de tafeltennishal het seizoen af met een barbecue. “Zowel leden als niet-leden zijn bij ons welkom om mee te doen. Er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd. Hiervoor dient men zich op tijd op te geven bij activiteitencommissie@lttcdetoekomst.nl”, aldus Chris.

Bezet
Ondertussen wordt in de twee hallen van De Toekomst druk en fanatiek gespeeld. Alle tafels zijn bezet. Vanuit de rolstoel vindt de training voor de schuivers en staanders, spelers met een beperking, plaats.
Ook voor jeugd is de sport leuk. Op 7 mei is er van 18.00 uur tot 19.30 uur jeugdtraining voor beginners en gevorderden. Een aantal keren gratis meetrainen is mogelijk om er zo achter te komen of tafeltennis echt iets is. Voor meetrainen of eerst eens komen kijken kan men contact opnemen met secretaris@lttcdetoekomst.nl. Meer info op de website.


www.lttcdetoekomst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant